10 съвета за по-щастлив и здравословен живот

Снимка: pixabay.com / Free-Photos

Спокойни сутрини и време за движение са само част от начините за повече радост в ежедневието.

Ако искате да живеете по-щастлив и здравословен живот, ето 10 лесни стъпки да го постигнете, пише сайтът "Попшугър".

1. Постарайте се да имате спокойни сутрини

Дори 5 минути релаксация сутрин ще ви помогнат да имате по-добро настроение и да сте заредени с повече енергия през деня. Отделете си повече време за закуска, сутрешна гимнастика или медитация, за да започвате деня си по-спокойни и щастливи.

2. Намерете време за движение

Упражненията повишават нивата на ендорфини, засилват имунната система, освобождават ни от стреса и излишното напрежение и ни карат да се чувстваме по-силни и уверени в тялото си. Не е нужно ежедневно да правите интензивни и натоварващи едночасови тренировки в залата, но дори малкото физическо натоварване през деня е идеален лек за духа и тялото.

3. Яжте истинска храна

Преработените бързи закуски покачват нивата на захарта и пълнят тялото ви с ненужни за организма вещества, а и след тях бързо ще почувствате отново глад. Обърнете се към истинската и здравословна храна – пълнозърнести продукти и чисти храни, ако искате да сте по-здрави и по-щастливи.

4. Пийте вода

Когато се чувствате уморени, не посягайте веднага към кофеиновите или захарни напитки. Когато мозъкът е уморен, това много често е знак за дехидратация. Ето защо е хубаво да консумирате достатъчно вода през деня. Така ще бъдете по-енергични и по-здрави.

5. Слушайте какво ви казва тялото

Щастливите хора работят в екип с тялото си, а не срещу него. Оставят вилицата, когато усещат, че са се нахранили, отиват на йога, когато имат нужда да се отпуснат, а и не пият онази „бърза последна бира“, когато усещат, че това няма да им се отрази добре. Ако имате волята и желанието да слушате тялото си, то със сигурност има много неща, които иска да ви каже.

6. Зеленчуци, който не яде…

Зеленчуците не са в чинията ви, защото тялото ви трябва да ги яде, а защото то самото иска да ги яде. Не е нужно да ви обясняваме подробно колко са полезни те и как добре се отразяват на цялостното ви здравословно състояние.

7. Инвестирайте във фитнес и здраве

Не чакайте да се почувствате зле и без настроение, за да се погрижите за себе си. Запишете се да тренирате това, което от доста време ви се струва интересно, отидете на масаж и си запишете онзи час при лекар, който толкова дълго време отлагате.

8. Бъдете благодарни

Когато фокусирате вниманието си върху липсата на нещо, няма да постигнете много, а ще се почувствате още по-нещастни. Позитивните хора не се страхуват да благодарят за всичко в живота – голямо или малко.

9. Забавете малко темпото и се усмихнете

Животът за здравите и щастливи хора не е винаги сериозен. Те намират време за хората, които обичат, а и не се страхуват да са любезни и приятелски настроени към непознатите. Смехът определено помага.

10. Постарайте се да си почивате

Когато се чувствате изморени, не си насрочвайте още някой пореден ангажимен. Трябва да намерите здравословната граница. Понякога е хубаво да останете сами у дома и да презаредите батериите си. Когато е време за сън, изключете компютрите, сложете телефона си в нощното шкафче и просто си легнете.

Източник: Vesti.bg

Виж още

Прочети

Прасковата - символ на безсмъртие

Тъй наречената Prunus Persiaca (Персийска слива) е изключително богат източник на разнообразие от по...

Прочети

Рецепта за лек срещу болки в ставите

Ако сте над 40, вероятно сте забелязали някои промени в тялото си. Болките в ставите са най-честият...

Прочети

Рецептата на проф. Чирков за подобряване на кръвообращението

Доброто кръвообращение е едно от най-важните неща за здравето, а и за живота ни. То гарантира оцеляв...

Прочети

Петър Дънов: Човек трябва да яде всичко с благодарност и любов

Храната, която човек употребява, трябва да отговаря на неговата мисъл. Между човека и храната, която...

Прочети

Какво трябва да знаем за хубавото уиски

Понякога не е достатъчно само да седнеш в лъскав бар, на лъскаво сепаре и да отпиваш бавно от чашата...

Прочети

Лошите навици, които съсипват формата ни

Мием зъбите си твърде агресивно, уморяваме очите си като гледаме филм, за да заспим по-бързо, избира...