6 полезни хранителни комбинации

Снимка: pixabay.com

Защо някои продукти са по-здравословни в дует?

Вслушваме се в съветите на диетолози за по-здравословно хранене, като наблягаме на полезните съчетания. Ето 6 от тях:

Домати със сирене – защото алкалното въздействие на доматите се балансира от киселинните свойства на сиренето, а когато са консумират в дует, организмът усвоява по-добре калция от млечния продукт и витамините и минералите от зеленчука;

Телешко с боровинки – ако сте се чудели защо скандинавската и немската национални кухни наблягат на телешките шницели с гарнитура сладко от боровинки, ето обяснението: двете храни заедно са идеална комбинация срещу стреса;

Свинско с кисело зеле – ферментацията на киселото зеле – източник на витамин С, помага на организма да усвои желязото, съдържащо се в свинското;

Ягоди с кисело мляко – млякото подсилва антиоксидантния ефект на плода;

Спанак с яйца – зеленчукът, богат на фолиева киселина, каротеноиди и много витамини е също известен антиоксидант, който действа добре на организма в комбинация с белтъчния продукт;

Грозде със сирене – този плод е с висока захарност, а плодовите киселини в него, смесени с млечните, действат благоприятно на стомаха.

Източник: missis.bg

Виж още

Прочети

За хляба и неговите трепети

Срещнах се с човек, който толкова увлекателно разказа историята си, че реших да ви я споделя. Това е...

Прочети

Какво не знаем за бадемите

Бадемите са едни от най-обичаните ядки днес. Любими на малки и големи, те намират своето приложение...

Прочети

Вкусен кекс – тайните на приготвянето

Всеки от нас е похапвал от вкусния кекс на баби, майки, лели. Какво се случва обаче, когато дойде тв...

Прочети

Как да се храним "чисто"?

Огромният "прогрес", на който сме свидетели в хранителната индустрия всъщност се изразява в използва...

Прочети

Интересни факти за пармезана

Пармезанът – безспорно това е една от емблемите на италианската кухня. Най-известното и широко...

Прочети

Как да приготвим вкусна сьомга?

Ето синтезирани полезните съвети на световно известни майстор готвачи: