Антъни Бурдейн: Има ли нещо по-хубаво, което можеш да направиш за някого, от закуска?

Антъни Бурдейн. Снимка: CNN

Най-скандалният готвач в Ню Йорк", "Лошото момче на кулинарния бранш", "Бунтарът без задръжки" - това е Антъни (Тони) Бурдейн, който е известен шеф-готвач, писател и телевизионен водещ.

MyFood.bg подбра 11 мисли от готвача с най-пиперлив език:

1. "Добрата храна много често, дори най-често е простата храна."

2. "Вие научавате много за някого, когато споделяте храната си."

3. "Начинът, по който приготвяте омлет, разкрива вашия характер."

4. "Храната отразява всичко, което сме. Тя е продължение на нашето национално и етническото чувство. Тя разкрива личната ни история, на района ни, на племето ни, на бабите ни."

5. "За мен живот без телешко, мас, колбаси, карантии и смърдящо сирене е живот, който не си струва да се живее!"

6. "Всичко може да се сготви и изяде. Дайте ми Елвис, сол и оцет – и ще го изям."

7. "За мен животът на готвача е дълга любовна история, изпълнена с върховен екстаз, разочарования и смешни моменти."

8. "Можете да научите много за някого, когато споделите едно ястие с него."

9. "Добрата храна и доброто хранене са свързани с поемане на рискове."

10 "Има нещо прекрасно в пиенето следобед. Не твърде студена халба бира, абсолютно сами в бара – дори и в абсолютно фалшив ирландски пъб."

11. "Има ли нещо по-хубаво, което можеш да направиш за някого, от закуска?"

Виж още

Прочети

10 полезни съвета за предотвратяване на грипа

Как може да избегнем грипа? С превенция, която е в основата на здравословния начин на живот.

Прочети

Храни и напитки, които изгарят мазнините

Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и благодарение на някои специ...

Прочети

5 тайни за по-ефективна диета

Ако сте решили да се разделите с няколко килограма и сте се подложили на диета, има някои стъпки, ко...

Прочети

Храненето като удоволствие от живота

Ядем автоматично, то това даже не е хранене, а "тъпчене". Усещаме ли какво ядем? Многообразието от в...

Прочети

Совиньон блан - дивото бяло вино

През 80-те години на XX век започва възходът на совиньон блана, който днес е едно от най-популярните...

Прочети

5 свежи идеи за пролетни ястия

С настъпването на пролетта организмът на всеки човек има нужда от повече витамини, минерали и енерги...