Бащата на медицината: Ще се разболеете, ако мислите лоши неща!

Снимка: pixabay.com/ElisaRiva

На Изток казват: "И най-големите врагове на човека не биха му пожелали такива беди, които могат да му донесат собствените му мисли."

Един от най-известните лечители на древността Авицена казва: "Лекарят има три инструмента в борбата срещу болестта – дума, растение, нож." Моля, обърнете внимание – думата е на първо място.

В болница в Париж младият психолог Емили Kи на свой собствен риск, позовавайки се на главния лекар, задължавал пациентите си по три пъти на ден на глас или мислено да повтарят по 10 пъти фразата "Всеки ден се чувствам по-добре и по-добре." И не да я повтарят механично, а ясно и с вникване.

И какво мислите? Месец по-късно пациентите на този лекар се превърнали в основна тема на разговори за медицинския персонал на болницата, а след това и на цяла Франция.

Странно, но факт: тежко болни пациенти се възстановявали в рамките на месец, а у някои пациенти, дори изчезнала нуждата от хирургически интервенции.

Потвърждава се догадката на великия учен от древността Парацелз, който твърди, че вярата твори чудеса.

Нашето здраве е пряко следствие от нашето мислене. Никой вече не оспорва, че между психическото и физическото здраве на хората, има пряка връзка.

Най-добрата защита срещу всички болести, от всякакви инфекция – това твърдата вяра в собственото ни здраве и положителни емоции, казва Андрю Метел - психотерапевтът с повече от двадесет години опит.

Негативните мисли разрушават. Например гневът причинява заболявания на стомашно-чревния тракт. Недоволството води до заболявания на черния дроб и панкреаса.

Един от най-важните психологически закони гласи: Вербалното изразяване на любов, съчувствие и възхищение повишава жизнеността на този, към когото е адресирано. А злите и нелюбезни думи намаляват енергията на слушателя.

Общият брой на заболяванията, свързани с лошите мисли, продължава да нараства. За да им се противопоставим, трябва да следваме съветите на древните мъдреци – да се радваме на живота, без значение колко труден може да е той!

Здравето, живота и съдбата на човека зависят директно от мислите му. Мислите за добро – очаквайте добро. Мислите си за лошо – лошо се случва.

Това, за което ние постоянно си мислим, се развива в убеждение, че то трябва или може да се случи. И тази вяра поражда събитие. Ето защо от днес ние започваме да мислим само за доброто, просто да се надяваме на най-доброто. И още, никога не се тревожете за нищо!

А накрая вижте две златни правила на американския кардиолог Робърт Елиът, признат експерт по профилактика на инфаркти и сърдечна недостатъчност.

Правило едно: Не се безпокойте за глупости.

Правило две: Всичко е в категорията глупости.

Източник: drugitenovini.com

Виж още

Прочети

8 подправки, които лекуват

Списък от ценни билки за кулинарията и за човешкото здраве 

Прочети

Какво похапва Дядо Коледа?

Всъщност образа на Дядо Коледа такъв, какъвто го познаваме днес, е преобразеният образ на свети Нико...

Прочети

Зимно изкушение – ряпа

Ряпата е вкусен зеленчук с изключително много полезни свойства, известна на човечеството още от Древ...

Прочети

Нека храната бъде вашето лекарство!

Имате ли усещането, че тялото ви се нуждае от друг тип хранене? Ядете ли твърде много рафинирани про...

Прочети

Кое прави сиренето маскарпоне толкова предпочитано?

Маскарпоне (Mascarpone) - свързваме това италианско сирене предимно с безумно вкусните десерти, в ко...

Прочети

Усещане за храна

Много пъти съм бил съветван с какво е добре да се храня. Изчел съм не малко литература по въпроса, х...