Д-р Папазова казва: Хлябът е убиец №1 на човешкото здраве

Снимка: pixabay.com/Couleur

Причината - структурната промяна, която претърпява глутенът вследствие на хибридизацията на пшеницата.

Враг номер 1 за здравето ни от храните, които консумираме, е най-често слаганият на трапезата ни продукт – пшеницата. Това се твърди от все повече и повече учени, алармира д-р Папазова в "На кафе".

Тя обясни, че става въпрос за огромно умишлено създавано невежество и скрити изследвания, които показват, че пшеницата е убиец номер 1 на човешкото здраве.

"Съвременната пшеница няма нищо общо с пшеницата, която са консумирали нашите предци. До 1943 г. пшеницата е естествено еволюирала, естествено са се смесвали сортове, накрая са се получили 2-3 сорта, като основният е лимецът. След тази година производителите започват да правят различни модификации с цел по-висока издръжливост и по-висок добив. Затова започва чудовищно нашествие за хибридизиране, кръстосване и всякакви други селскостопански методики", обясни докторът и допълни, че генетичната промяна засяга всички произведения от пшеница, включително и пълнозърнестия хляб.

Основният проблем е, че при хибридизация протеинът на пшениците – глутенът, претърпява значителна структурна промяна, което е причина за много от странните здравословни феномени, констатирани у консуматорите.

"Веднага получавам болки по всички стави на ръцете, след като хапна тестено изделие", обясни д-р Папазова и сподели, че на 37 години е получила пшеничен артрит.

"От името на науката твърдя абсолютно убедено, че лъжата, че мазнините са вредни и призивът за тяхното ограничаване за сметка на увеличаване на приема на пълнозърнестите храни, които са много полезни въглехидрати, е картинката на 62,3% затлъстяло човечество на Земята", категорична бе д-р Папазова.

Спасение обаче има. От просото, елдата, киноата, нахутът, амарантът и картофите може да бъде направено брашно, от което да бъдат изготвени домашни тестени изделия. В тях няма никакви генетични извращения, както и в чията. По тази причина нашият ген ги приема като еволюирала с нас храна и не предизвикват увреда.

"Традиционните за българина леща, боб, грах също са прекрасни храни", уточни д-р Папазова.

Източник: Petel.bg

Виж още

Прочети

Защо боровинките са суперхрана

Tочно когато сте си помислили, че ползите за здравето от боровинките не могат да бъдат по-големи, но...

Прочети

Бадемово мляко – как и по колко

Бадемовото мляко всъщност няма нищо общо с класическата ни представа за мляко. Заради белезникавия ц...

Прочети

Суперхраните, които винаги трябва да имаме в кухнята си

Суперхраните получават своя "супер" статус, защото са пълни с полезни вещества и витамини, които спо...

Прочети

Планк предизвикателство – изгради силни коремни мускули за 28 дни

Колко силни ще са коремните мускули не зависи само от обичайните упражнения за корем, които изпълняв...

Прочети

Пийте това всяка сутрин на празен стомах и кажете сбогом на коремните мазнини

Наднорменото тегло не означава, че имате здравословни проблеми, защото има много хора с наднормено т...

Прочети

Лечебните свойства на нара

Един от най- екзотични лечители, който все още не е съвсем добре познат в профилактиката и в родната...