Д-р Папазова казва: Хлябът е убиец №1 на човешкото здраве

Снимка: pixabay.com/Couleur

Причината - структурната промяна, която претърпява глутенът вследствие на хибридизацията на пшеницата.

Враг номер 1 за здравето ни от храните, които консумираме, е най-често слаганият на трапезата ни продукт – пшеницата. Това се твърди от все повече и повече учени, алармира д-р Папазова в "На кафе".

Тя обясни, че става въпрос за огромно умишлено създавано невежество и скрити изследвания, които показват, че пшеницата е убиец номер 1 на човешкото здраве.

"Съвременната пшеница няма нищо общо с пшеницата, която са консумирали нашите предци. До 1943 г. пшеницата е естествено еволюирала, естествено са се смесвали сортове, накрая са се получили 2-3 сорта, като основният е лимецът. След тази година производителите започват да правят различни модификации с цел по-висока издръжливост и по-висок добив. Затова започва чудовищно нашествие за хибридизиране, кръстосване и всякакви други селскостопански методики", обясни докторът и допълни, че генетичната промяна засяга всички произведения от пшеница, включително и пълнозърнестия хляб.

Основният проблем е, че при хибридизация протеинът на пшениците – глутенът, претърпява значителна структурна промяна, което е причина за много от странните здравословни феномени, констатирани у консуматорите.

"Веднага получавам болки по всички стави на ръцете, след като хапна тестено изделие", обясни д-р Папазова и сподели, че на 37 години е получила пшеничен артрит.

"От името на науката твърдя абсолютно убедено, че лъжата, че мазнините са вредни и призивът за тяхното ограничаване за сметка на увеличаване на приема на пълнозърнестите храни, които са много полезни въглехидрати, е картинката на 62,3% затлъстяло човечество на Земята", категорична бе д-р Папазова.

Спасение обаче има. От просото, елдата, киноата, нахутът, амарантът и картофите може да бъде направено брашно, от което да бъдат изготвени домашни тестени изделия. В тях няма никакви генетични извращения, както и в чията. По тази причина нашият ген ги приема като еволюирала с нас храна и не предизвикват увреда.

"Традиционните за българина леща, боб, грах също са прекрасни храни", уточни д-р Папазова.

Източник: Petel.bg

Виж още

Прочети

Кестени пазят от лоша енергия

Кестените могат да сбъдват желания, а енергийната им вибрация зарежда, успокоява и хармонизира тялот...

Прочети

Само за жени: какъв сладкиш си според зодията

Сладкиши или жени? Или и двете? Не са ли изкушаващо добра комбинация? Научете на какъв сладкиш отгов...

Прочети

Най-здравословните източници на протеини

Според докторите жените над 19-годишна възраст се нуждаят от 46 г протеин дневно, докато мъжете на с...

Прочети

Важни признаци, че не пиете достатъчно вода

Пиенето на достатъчно вода е също толкова важно, колкото яденето на качествена и здравословна храна,...

Прочети

Кълновете: изобилие на минерали

Балансираният прием на минерали е от изключително значение за здравословното ни състояние. Храната б...

Прочети

За здраво и красиво тяло: 24-часов детокс план

Няма значение дали просто сте прекалили с изкушенията предния ден или пък имате нужда от малко освеж...