Как бързо и лесно да подобрите храносмилането си

Снимка: pixabay.com / rise-a-mui

Хората обикновено изхвърлят портокаловите кори, след като са яли портокал или приготвили пресен сок от плода. Но това, което не знаят е, че те могат да бъдат използвани за натурални лечебни средства, както и за дома.

Те може да нямат страхотен вкус, но портокаловите кори са страхотен източник на витамини, минерали и етерични масла, които имат способността да предотвратяват и лекуват здравословни проблеми.

Портокаловите кори са значителен източник на фибри, хранителен елемент, който поддържа доброто храносмилане.

Те помагат за подобряване на чревното движение, като в същото време действат като диуретик и детоксикатор.

Съставки:

• Кората на един портокал
• 1 чаша вода (250 мл.)

Приготовление:

• Нарежете портокаловата кора и я загрейте с водата.
• След като кипне, отстранете от котлона и оставете да престои за 10 до 15 минути.

Как да го консумирате:

• Консумирайте една чаша чай всеки път, когато забележите симптоми на нарушено храносмилане.
• Пийте като превантивна мярка, когато ядете богати ястия, които са склонни да причинят лошо храносмилане.

Източник: Zdrave.to

Виж още

Прочети

Защо и как да сваля върнатите килограми?

Оптималното телесно тегло е онова, което изразява нашето цялостно здраве. То не е просто число, коет...

Прочети

Топ 10 съвета за здравето при мъжете

Експерт предлага съвети за това как да засилим своя сексуален живот, да подобрим тренировките и да ж...

Прочети

Прочутата 8-дневна диета на лечителя Петър Димков топи неусетно килограми (точен...

Πpoчyтият лeчитeл Πeтъp Димĸoв ни e зaвeщaл чyдeceн xpaнитeлeн peжим, cлeд ĸoйтo дyшaтa и тялo...

Прочети

Кои алкохоли да ползваме при готвене и как

В зависимост от ястието, което сме решили да поднесем, всички знаем, че можем да го комбинираме с ра...

Прочети

Люто за здраве

Не на за всички е приятно, но голяма част от хората обичат пикантна храна. Лютото събужда апетита и...

Прочети

Защо елдата е толкова полезна?

Елдата (наричана още гречка) е продукт, нетипичен за българската национална кухня. Тя е особено попу...