Как да отслабнем след 30

Снимка: pixabay.com

Ето как може да се преборите с излишните килограми, когато сте влезли в декадата на новите 20. Известно е, че човешкият организъм е сложна система, която се нуждае от разбиране и грижи, за да функционира правилно и да бъдем здрави и красиви.

Един от факторите, с които трябва да се съобразяваме е възрастта ни и нивото ни на физическа активност, когато искаме да коригираме теглото си. И тъй като с годините става все по-трудно да се разделим с излишните килограми и ако когато сте били в гимназията е било необходимо просто седмица или две да се ограничите от някои храни, то след 30 г. забраните стават много повече, а отслабването все повече започва да се превръща в сериозно предизвикателство.

Затова е добре от рано да си създадем спортен и хранителен режим, който да се превърне в начин на живот за нас. Но ако сте пропуснали този момент не се отчайвайте и в никакъв случай не се предавайте. Днес ще ви разкрием тайните на тънката талия и хубавата фигура след 30.

1. Не се поддавайте на подсладителите

Да, те съдържат по-малко захар, но според някои учени, подсладителите могат да стимулират глада и по този начин рискувате да прекалите с храната.

2. Пийте повече вода

Защото тя е извор на младост - има чудотворно въздействие върху кожата и освен това спомага за бързото изгаряне на калориите. Тя засища и често засища измамното чувство за глад, което всъщност е просто дехидратация.

3. Сбогувайте се със забавленията, свързани с алкохол

Според някои проучвания колкото повече алкохол приемате с годините, толкова по-невъзможно ще бъде да влезете във форма. Концентратите са много калорични и не са никак препоръчителни за диетата ви, особено вечерно време.

4. Пийте смутита и фрешове от зеленчуци

Особено от зелени зеленчуци като най-препоръчителен е спанакът. Здравословно, вкусно и най-вече диетично.

5. Сприятелете се със сушените сливи

По принцип сушените плодове не са много препоръчителни за по-строгите диети, но сливите правят изключение. Те засищат глада за сладко, освен това спомагат и за метаболизма. Разбира се, не прекалявайте и с тях.

6. Намалете приема на месо

Направете си примерно меню за седмицата и си задайте ден или два, в които да ядете месо. През останалото време е добре да се ограничавате от него, защото през този сезон тялото ни се нуждае от по-леки храни (като плодове и зеленчуци), които да преработи по-лесно.

7. Не избягвайте "златното правило"

А именно никога да не оставате гладни и да не държите стомаха си празен, защото това не е благоприятно за метаболизма ви. Консумирайте леки храни често и по малко, за да бъдете сити и красиви.

8. Закусвайте правилно

Най-добрият и бързият начин да отслабнете е като започвате деня си с правилната закуска - богата на протеини, която ще ви засити за по-дълго време и ще ви даде сили за целия ден.

Източник: woman.hotnews.bg

Виж още

Прочети

Коя билка е по-мощна от лимона и джинджифила при настинка?

Риган и по-точно чаят, приготвен от листата му, е изключително полезен. Той е незаменим при настинка...

Прочети

Канела и мед за здраво сърце, имунитет и отслабване

Медът и канелата заедно са чудодейно лекарство срещу много болести! Учените твърдят, че медът с...

Прочети

Трикове за вкусни пържени филийки

Всъщност пържените филийки са класика не само в българската, но и в много европейски, азиатски и аме...

Прочети

Как пеенето влияе на здравето?

Пеенето изпраща на тялото "правилните" вибрации, които повишават нашата жизненост.

Прочети

Идеи за различно постно меню

Традиционната българска национална кухня крие в себе си най-интересни и вкусни ястия. Празничната тр...

Прочети

С какво са полезни омега мастните киселини за тялото?

След първата част, в която Станимир Михов разгледа темите, свързани със здравословните ползи от...