Как да се детоксикираме през цялото време

Снимка: pixabay.com/Pexels

В своето естествено, здравословно състояние, тялото се детоксикира през цялото време. Дишане, храносмилане на здравословни, чисти зеленчуци, използване на нашите мускули или самото живеене създават токсини в организма, които трябва да бъдат експулсирани.

С днешния типичен съвременен начин на живот, токсините се натрупват в организма с по-висока скорост, отколкото тялото може да изхвърли. Не само че имаме много по-високи нива на токсичност, но много от токсините не се срещат нормално в природата.

Веднъж след като тялото попадне в този порочен кръг на токсично натрупване, в крайна сметка ще се появят болести и органно увреждане, а лекарите ще винят за това генетиката или възрастта.

Болестта има една причина: клетъчна неизправност

Има две причини за клетъчни неизправности: липса на хранителни вещества и твърде много токсичност. Не е чудно, че "детоксикация" е нашумяла дума сред естествените здравни ентусиасти и лечители.

Проблемът е, че  хората се хранят лошо и правят детоксикация веднъж или два пъти годишно със сокоизтискване или шейкове, която обикновено се прави по начин, който захранва тялото с твърде много захар, което напълно обезсилва детоксикацията за повечето хора.

А сега и добрата новина: тялото ви може да обработва голям токсичен товар, ако получавате правилните хранителни вещества, достатъчно сън, имате балансирана чревна флора и червата ви са здрави.

Човешкото тяло е по-добре с много токсини и много хранителни вещества, отколкото без хранителни вещества. Това не означава, че можете да ядете боклуци, да приемате добавки и след това да очаквате да сте здрави.

Нездравословните храни (джънк фуд) ограбват тялото от хранителни вещества и дебалансират чревната флора, оставяйки червата в слабо здраве.

Ако живеете под електропроводи, говорите по мобилния си телефон по цял ден, пишете на лаптопа си в продължение на часове и ядете твърде много суши от Фукушима, пълно с паразити, все още можете да бъдете по-здрави от повечето хора, които познавате, ако правите следното:

Как да се детоксикирате с диета

Растителната продукция детоксикира организма. Това е особено вярно, когато това е органична и сурова продукция. Номерът е да се ядат разнообразни продукти, и то повече зеленчуци, отколкото плодове.

Правете си огромни салати с 15 различни зеленчуци и много билки и подправки като чесън, куркума, кориандър и др. Базата за салата може да бъде къдраво зеле (кейл), други видове зеле, спанак или всички листни зеленчуци, без айсберг.

Настържете моркови, цвекло и репички. Работата е там, че всички тези, посочени преди това съставки са известни с увеличаване функционалността на органите, изграждане на оптимална клетъчна функция, предпазване от болести и експулсиране на токсините от тялото.

Много от зеленчуците и билките дори могат да прогонват бисфенол-А (BPA) и други изкуствени токсини от организма.

Ние би трябвало да ядем много естествени продукти. В продължение на дълги години хората са се хранили със зеленчуци, растящи от земята. Смята се, че преди да започнем да използваме зърнено земеделие сме яли до 4 килограма природни продукти на ден!

Месото отнема много усилия, за да се намери и подготви за ядене. Плодовете и ядките са били сезонни, но билки, листа и други винаги са се пръквали директно от земята. Срещат се и други всеядни, които ядат по този начин, дори и вълците. Те предпочитат протеин, но ядат зеленчуци през целия ден, също от дивата природа.

Суровите, органични зеленчуци изгонват токсините от организма по много начини. Яжте, колкото се може повече. Правете си голяма салата всеки ден.

Пийте за детоксикация

Правете си един галон лимонада с червена боровинка и стевия дневно и я пийте. Ако не можете да изпиете 4 литра, не се насилвайте, но повечето хора могат да направят това доста лесно.

Лимонът балансира рН и спомага за увеличаване способността на черния дроб за детоксикация. Червената боровинка поддържа бъбреците силни. Водата промива организма. Има много други ползи, но това са най-основните.

Не използвайте захар, за да я подслаждате. Използвайте стевия или не я подслаждайте. Винаги използвайте дестилирана вода или неподправена, естествено минерализирана вода от надежден източник.

Заключение

Също така е важно да се отбележи, че чревната флора трябва да бъде балансирана, така че тялото да може да смила и асимилира храненето.

Автор: Майкъл Едуардс (Michael Edwards) / Източник: naturalnews.com / Превод: biopogled.com

Виж още

Прочети

Дишането е обмен на енергия между външния свят и нашето тяло

За да развиеш умението съзнателно да разчиташ и създаваш честоти, трябва да се научиш да обръщаш вни...

Прочети

Ликьор от зелени орехи помага за лечение на много болести

Орехите преди да са узрели стават за прекрасни кулинарни изкушения – сладка и лекове с добро д...

Прочети

Пино гри(джо) - бялото вино, носещо аристократичния шик на Италия

Пино гри(джо) е безспорно едно от най-аристократичните бели вина, превърнало се в емблема на Италия....

Прочети

Прохладна сангрия за летните дни

Причината да се захвана с проучването на сангрията като напитка беше леката закачка между мен и една...

Прочети

Как работи медената диета?

Прималявало ли ви е за блокче шоколад? Имало ли е момент, в който усещате, че няма да издържите нито...

Прочети

Храните, които ни дават повече енергия през деня

Най-добрият вариант е да получим необходимата ни енергия от правилната храна. Така ще се чувстваме п...