Как се пие чай в различните точки на света

Снимка: pixabay.com

Безспорен факт е, че чаят е една от най-освежаващите напитки, употребявани навсякъде по света. Съществуват безброй видове чай, съдържащи специфични съставки и аромати, а начините на приготвяне навсякъде са различни.

Чист, със захар или мед, с мляко или сметана – зависи от вкуса на човек, както и от традициите на страната, в която живее.

Вижте няколко разнообразни начина за приготвянето и сервирането на чай от различни точки на света. Ако някое от предложенията ви хареса, не се колебайте и го опитайте. Може пък това да се окаже най-вкусната "рецепта", която да се превърне във ваша любима.

Япония

Чаят Matcha се прави от фино смлени листа на зеленен чай. Прахът се разбърква старателно в чашата и ако всичко е направено правилно, се получава ярка зелен смес.

Великобритания

Британците обичат да добавят мляко в черен чай до получаването на кремообразна напитка.

Турция

Силен чай, който се сервира в специфични малки чаши с бучка захар.

Тибет

Чаят се прави от листа черен чай, като се добавя мляко, масло от як и сол. Има горчив и солен вкус.

Мароко

Освежаващо зелен чай с мента.

Хонконг

Към чая се добавя кондензирано мляко, сервира се студен или с кубчета лед.

Тайван

Чаят може да се сервира както горещ, така и студен. Задължително е присъствието на най-важната съставка - зърна от тапиока - хранителен продукт, който се получава от корените на растението маниока, използвано в тропическите страни.

САЩ

Черен чай с лимон и захар.

Русия

Разнообразие от черен чай. Колкото по-силен, толкова по-добре.

Пакистан

Чаят Masala се прави с подправки и краве масло.

Тайланд

Чаят Thai се състои от различни тайландски билки, мляко и лед.

Китай

Най-разпространеният чай Pu-ер се продава под формата на пресовани кубчета или топчета.

Египет

Черен чай без захар.

Монголия

Чаят се приготвя с мляко и сол в метална купа.

Южна Африка

Най-предпочитаният чай в е ройбос - червен чай с мек сладък вкус.

Мавритания

Чаят се пие от три чаши - от такъв без захар до много сладък.

Малайзия

Черен чай с мляко и захар, който се приема като десерт и се пие студен.

Кувейт

Черен чай, запарен с кардамон и шафран.

Катар

Традицията е чаят да се вари два пъти с мляко и кафява захар.

Източник: HighViewArt.com

Виж още

Прочети

Интересни предложения с мандарини

Мандарината е малко плодово дръвче, с тъмнозелени блестящи листа, произлизащо от Китай и Виетнам. В...

Прочети

Портокалов сок – кога, как и по колко

Портокаловият сок има и страхотни преимущества, които правят всеки организъм здрав и силен. Нека вид...

Прочети

Луиз Хей: Тялото пряко отразява нашите убеждения!

Tялото, както и всичко останало в живота ни – не е нещо друго, а пряко отражение на нашите убе...

Прочети

Искате да изглеждате млади? Спрете да правите тези 7 нещa!

Популярният дерматолог д-р Колбърт е известен с грижите си за някои от най-красивите лица на Холивуд...

Прочети

Ползите от екзотичната макадамия

Макадамията е интересен продукт, който става все по-познат сред българите. Това са дължи както на вк...

Прочети

25 ароматни мисли за кафето

"Измервам живота си с кафени лъжички." - Т. С. Елиът