Какво да ядем в различните дни от седмицата според Петър Дънов

pixabay.com/Anelka

Според Учителя Петър Дънов през всеки ден от седмицата трябва да се приемат определени храни, тъй като различните планети въздействат върху техния растеж. Именно заради това в деня на съответната планета можем да ползваме най-пълноценно вложеното от природата във всеки плод.

Ето на кои храни да заложите в различните дни от седмицата:

Понеделник - денят на Луната - приемайте зелени храни - лапад, лобода, зелен боб, маруля, краставица, зеле, може и царевица.

Вторник - денят на Марс - червени и люти храни - домати, червени чушки, репички, лук, чесън, хрян, бяла ряпа, може и спанак.

Сряда - денят на Меркурий - най-добре се усвояват моркови, круши, лимони, пъпеш, праскови.

Четвъртък - денят на Юпитер - картофи, тиква, бамя и млечни продукти.

Петък - денят на Венера - грах, сусам, ябълки, сини сливи, череши, вишни, ягоди и малини.

Събота - денят на Сатурн - наблегнете на ядките - орехи, бадеми, лешници. Освен тях са подходящи и кестени, сушени плодове, зрял боб, патладжани, кафе и какао.

Неделя - денят на Слънцето - леща, ориз, грозде, портокали, мандарини, кайсии.

Източник: highviewart.com

Виж още

Прочети

Спирулина: какви са ползите от тази суперхрана

Спирулина е името на синьо-зелени микроводорасли, които са спомагали за произвеждането на кисло...

Прочети

Защо трябва да пием вода с лимон всяка сутрин

Ако търсите лесен начин да подобрите живота и здравето си като цяло, вие сте на правилното място. Пи...

Прочети

7 причини да пиете вода с джинджифил всеки ден

Джинджифилът е една от най-полезните подправки в света. Тя може да добави екзотичен вкус не само на...

Прочети

Какво не знаем за скаридите?

Скаридите са интересно и вкусно предложение от разнообразието морски дарове. Може да ги срещнете във...

Прочети

Защо да ядем кисело мляко

Любимо и типично българско, киселото мляко е част от всяка трапеза. То е изключително полезно. Ето з...

Прочети

Идеи за нестандартно меню за Никулден

Няколко предложения, с които да разнообразите вечерята на Никулден.