Хранене без целулит – 5 бързи съвета

Снимка: pixabay.com / Engin_Akyurt

Целулитът е явление както при слабите, така и при по-пълните дами. Значително по-рядко се среща при мъжете. Женският организъм е предразположен към складирането на енергия в мастните депа, което е и основната причина за появата му.

Всяка дама може да го стимулира, избирайки нездравословното хранене или да го потисне и минимизира, обръщайки внимание на себе си, акцентирайки на тези храни и напитки:

1. Вода вместо газирани напитки

Водата е един от най-добрите източници за изчистване на организма от токсините и същевременно помага за изгаряне на мазнините. Недостатъчната хидратация може да доведе до появата на целулит и при най-слабите девойки и дами. Обърнете внимание – прием на вода, а не кафе, плодови сокове и газирани напитки!  

2. Плодове вместо сладки десерти

Захарните изделия – торти, вафли, сладкишчета, еклери, меденки, шоколади и какво ли още не, трябва незабавно да бъдат отстранени от храненето ви. Да, разбира се, може да ядете една вафла седмично, но една по една вафла за десерт или в междинните хранения е напълно погрешно, ако искате да се преборите с целулита. Изберете зелени ябълки, цитрусови плодове, разнообразни горски и сезонни плодове. 

3. Зелени зеленчуци вместо чипсове, джобове и банички

Голяма част от нас, хората, оправдават себе си с кратката обедна почивка, напрегнатото ежедневие, многото работа и липсата на свободно време. Затова и често посягаме към бърза закуска тип хамбургер, пица, дюнер и др. Няма да се изненадате, но ако си купите краставица от магазина по път за работа, измиете я и нарежете в офиса, всъщност ще сте спестили разходката до баничарницата. Оправданията са тихия пристан на нашата неспокойна съвест. За да постигнете добри резултати, заменете бързите закуски със зелени зеленчуци – зелена салата, краставица, пресни чушки, броколи, спанак, зелен лук.

4. Баланс в подправките

Прекомерната употреба на сол и на захар ще повлияят негативно на цялостното ви хранене. Минимизирайте солта постепенно. След време ще се чудите как сте поемали такива големи количества сол. Отстранете пържените храни, прекалено мазните храни и ще усетите бързите резултати.

5. Забравете за алкохола

Алкохолът пречи на нормалната циркулация на кръвта в кръвоносните съдове. За да бъдат стопени мастните депа, образуващи целулит, те трябва да са добре кръвоснабдени. Добрата новина е, че консумацията на чаша червено вино може да ви помогне за постигане на целта. Не прекалявайте с виното и го консумирайте с достатъчно количество вода, за да не усетите негативните страни на алхокола на следващия ден.

Автор: Силвия Станчева

Виж още

Прочети

Основи на кулинарията – видео урок 3

Ето и следващия урок на шеф Джонатан Колинс. Този път ще разгледаме домашни птици, агнешко и телешко...

Прочети

"Плосък корем без упражнения" от Джей Джей Смит

Джей Джей Смит е бестселър автор, специалист по здравословно хранене, сертифициран експерт в борбата...

Прочети

Храните, които стимулират мозъка

Ето няколко хранителни продукта, които могат да ви помогнат да се концентрирате, да подобрите паметт...

Прочети

Три причини да ядете eлда

Познато ли ви звучи името Елда. Това е вид семе и има изобилие от качества, които го превръщат в отл...

Прочети

Диета за здрави и красиви нокти

Повечето дами имат периоди, в които ноктите им се чупят, цепят се и не изглеждат достатъчно добре, к...

Прочети

Мощна напитка, пречистваща целия организъм

Много последователи на детокс програмите докладват, че усещат чувство за прилив на енергия. Това има...