Храните и напитките, които убиват страстта

Снимки: pixabay.com

Морски дарове, шоколад, авокадо, канела... Много се знае, пише и говори за храните, които съблазняват и възбуждат. Но кои са продуктите, които убиват страстта?

Начело в списъка с анти-афродизиаци би трябвало да се поставят алкохолът и кафето – и тук не става въпрос само за евентуалното прекаляване с тях. Да, предозирането безспорно е вредно и то не само в сексуален план, но говорим за въздействието на техните съставки върху половата (не)мощ.

Обикновено хората, които обърнат една-две чашки алкохол, стават по-самоуверени и свободни – с тях по-лесно се преодолява сковаността и напрежението, но пък алкохолът, особено ако е концентрат, влияе пагубно на ерекцията...

Алкохол – понижава тестостерона и под негово въздействие се проявяват някои генетични нарушения. Той може да повиши желанието, но да подтисне сексуалната активност. Внимателно с чашките! Учени са установили, че дневното допустимо количество е 50 мл при дамите и 80-100 мл при господата, при това – не всеки ден.

Кафе – то влияе върху половите хормони чрез увреждане на надбъбречните жлези, понижавайки тяхната функция. Чаша кафе на ден е предостатъчно, съветват специалисти.

Млечни продукти - ако животното, от което са произведени, е хранено с антибиотици и хормони на растежа, в тях се установява наличие на ксеноестрогени – "лоши" естрогени, които причиняват сексуална дисфункция. Когато купувате сирена, кашкавали и млека, проверявайте тяхното качество и произход.

Полуфабрикати – в повечето подобни храни, например готовите пици и други продукти, които трябва само да се претоплят, има много натрий и изкуствени добавки. Те повишават кръвното налягане, а то води до недобро оросяване на тялото, включително и на половите органи. Не се хранете с преработени храни, предпочитайте домашно приготвените.

Продукти, съдържащи трансмазнини – това са пържените храни, например чипсове, снаксове и други нездравословни. Трансмазнините и високата температура на пърженето са убийствена комбинация за здравето, но в частта със секса най-опасен е хормоналния дисбаланс, който причиняват. Ще спечелите много, ако откажете чипса и го замените със салата.

Газирани напитки – те са виновни за голяма част от здравословните ни проблеми – от кариеси през диабет и болна жлъчка до депресия, според учените. А всички заболявания унищожават сексуалното желание.Сведете газираните напитки до минимум или си ги забранете, за да сте по-щастливи в леглото!

Източник: missis.bg

Виж още

Прочети

6 полезни хранителни комбинации

Вслушваме се в съветите на диетолози за по-здравословно хранене, като наблягаме на полезните съчетан...

Прочети

Десетте най-вредни хранителни комбинации

Всички знаем, че съществуват полезни и вредни храни, но само малцина умеят да съчетават най-полезнит...

Прочети

Краставица, лимон и яйце срещу мазна кожа на лицето

Лесна, бърза и много ефективна маска за лице с краставица, която има свойството да премахва излишнат...

Прочети

21 вегански източника на калций

Ако се храните само с растителна храна и сте строги вегетарианци – така наречените вегани, кои...

Прочети

Страдате ли от недостиг на витамини и как да ги набавите?

Витамините са жизненоважни хранителни вещества, необходими за правилното функциониране на организма....

Прочети

Петър Дънов: Човек трябва да яде всичко с благодарност и любов

Храната, която човек употребява, трябва да отговаря на неговата мисъл. Между човека и храната, която...