Храните и напитките, които убиват страстта

Снимки: pixabay.com

Морски дарове, шоколад, авокадо, канела... Много се знае, пише и говори за храните, които съблазняват и възбуждат. Но кои са продуктите, които убиват страстта?

Начело в списъка с анти-афродизиаци би трябвало да се поставят алкохолът и кафето – и тук не става въпрос само за евентуалното прекаляване с тях. Да, предозирането безспорно е вредно и то не само в сексуален план, но говорим за въздействието на техните съставки върху половата (не)мощ.

Обикновено хората, които обърнат една-две чашки алкохол, стават по-самоуверени и свободни – с тях по-лесно се преодолява сковаността и напрежението, но пък алкохолът, особено ако е концентрат, влияе пагубно на ерекцията...

Алкохол – понижава тестостерона и под негово въздействие се проявяват някои генетични нарушения. Той може да повиши желанието, но да подтисне сексуалната активност. Внимателно с чашките! Учени са установили, че дневното допустимо количество е 50 мл при дамите и 80-100 мл при господата, при това – не всеки ден.

Кафе – то влияе върху половите хормони чрез увреждане на надбъбречните жлези, понижавайки тяхната функция. Чаша кафе на ден е предостатъчно, съветват специалисти.

Млечни продукти - ако животното, от което са произведени, е хранено с антибиотици и хормони на растежа, в тях се установява наличие на ксеноестрогени – "лоши" естрогени, които причиняват сексуална дисфункция. Когато купувате сирена, кашкавали и млека, проверявайте тяхното качество и произход.

Полуфабрикати – в повечето подобни храни, например готовите пици и други продукти, които трябва само да се претоплят, има много натрий и изкуствени добавки. Те повишават кръвното налягане, а то води до недобро оросяване на тялото, включително и на половите органи. Не се хранете с преработени храни, предпочитайте домашно приготвените.

Продукти, съдържащи трансмазнини – това са пържените храни, например чипсове, снаксове и други нездравословни. Трансмазнините и високата температура на пърженето са убийствена комбинация за здравето, но в частта със секса най-опасен е хормоналния дисбаланс, който причиняват. Ще спечелите много, ако откажете чипса и го замените със салата.

Газирани напитки – те са виновни за голяма част от здравословните ни проблеми – от кариеси през диабет и болна жлъчка до депресия, според учените. А всички заболявания унищожават сексуалното желание.Сведете газираните напитки до минимум или си ги забранете, за да сте по-щастливи в леглото!

Източник: missis.bg

Виж още

Прочети

8 неща, които не знаете за калориите

Но поглеждали ли сме всъщност колко калории има в любимия ни сандвич? Знаем ли колко калории на...

Прочети

Люто за здраве

Не на за всички е приятно, но голяма част от хората обичат пикантна храна. Лютото събужда апетита и...

Прочети

Основи на кулинарията – видео урок 6

В този последен урок шеф Джонатан Колинс разкрива тайните на десертите. Ще разгледаме по-детайлно ка...

Прочети

12 рецепти със сода за здраве

Сода при ухапване от насекоми – в малко вода разтворете сода, колкото да се получи кашичка. От...

Прочети

Как се храни съвременният човек?

Най-честият вариант е храненето на работещия и забързан в динамичното ежедневие човек, който условно...

Прочети

Защо в Япония няма дебели хора?

Японците са първенци в света по продължителност на живота, който в Страната на изгряващото слънце е...