Кои храни не е добре да държим в хладилника?

Снимка: pixabay.com / explorerbob

Хладилникът е прекрасно изобретение, за което няма как да не сме благодарни. Той присъства във всеки дом и определено е в улеснение и от полза за домакинството.

От Realsimple.com обаче ни съветват за няколко вида продукти, които е по-добре да не прибираме на студено.

Първо това е лютият сос. Той няма нужда да стои в хладилник.

След това са картофите. Ако стоят на много студено, те променят вкусовите си качества. Освен това не ги дръжте в найлонов плик, а в хартиен или в торба от плат.

Хлябът също не бива да бъде прибиран в хладилник, тъй като там се изсушава бързо. Ако все пак ви се наложи да го съхраните, го приберете в хладилника, но за не повече от два-три дена.

Старият лук няма нужда да бъде прибиран заедно с останалите зеленчуци в хладилника. Стайната температура е добра за него, за да запази всичките си качества.

И той не трябва да бъде съхраняван в найлонов плик или в близост до картофи. Ако държите тези два продукта на едно, рискувате лукът да се развали по-бързо.

Чесънът също трябва да остане извън хладилника.

Той може да издържи на проветриво място два месеца и повече.

Може би ще останете учудени, но за доматите също е добре да не стоят на много студено. В хладилника те могат да загубят цвета си. За да избегнете неприятния момент, в който трябва да ги изхвърлите, защото са се развалили, избягвайте да се запасявате с голямо количество. Ако не са годни за салата, винаги може да ги рендосате и да използвате пюрето в кухнята.

Никога не дръжте зърна кафе или мляно такова на студено. Това ще съсипе вкуса му, поради образуващия се конденз в хладилника.

Много дами си държат различни козметични помади на хладилните рафтове, като си мислят, че така ще ги запазят за по-дълго време. Истината е, че няма смисъл от това. Срокът на годност върху продукта не може да бъде удължен, колкото и да ви се иска.

Източник: Edna.bg

Виж още

Прочети

Малките тайни на семената – чия

Чията безспорно е един от продуктите, за които все по-често се говори, когато стане дума за здравосл...

Прочети

Лечителят Петър Димков за красотата на жената

За да бъде една жена красива, тя трябва да бъде преди всичко здрава, със здрав и весел израз на лице...

Прочети

Яжте пикантни храни за по-дълъг живот

Китайската академия на медицинските науки установи, че яденето на пикантни храни е свързано с дългол...

Прочети

С дъх на планина – куркума

Куркумата е интересно и изключително полезно растение. Широката ѝ употреба в кулинарията, промишлено...

Прочети

С дъх на планина – салвия

Салвията е вечнозелен храст с типични листа със сив до лилав оттенък. Популярна е и под името градин...

Прочети

4 мита за консумацията на месо

Интернет понякога е наистина интересно място. Човек може да се натъкне на какви ли не "факти" и откр...