Най-добрият начин да се вари яйце

Колко време трябва да варите яйцето - минута по минута. Снимка: brightside.me

Рохко или твърдо сварено яйце обичате?

Да се постигне идеално сварено яйце е трудна задача, защото то се състои от две различни вещества - белтък и жълтък. Най-добрата температура за сваряването на белтъка е 82°C, а на жълтъка - 77°C.

Американският шеф готвач Кенджи Лопез-Алт намери най-добрия начин да се вари яйце. В съд с вряща вода той постави няколко яйца, като на всеки 30 секунди вади по едно яйце, за да види степента му на сваряване.

Резултатите може да видите на снимката горе.

Стоян Караджов за HighViewArt.com

Виж още

Прочети

12 причини, заради които да пиете чай от ройбос

В "Уикипедия" за ройбос пише, че е храстовидно растение от семейство бобови, което се среща в планин...

Прочети

Изварата - едно от тайните оръжия при диета

Изварата е подценяван и пренебрегван продукт. Ползите от нея, както за здравето, така и за месечния...

Прочети

5 свежи идеи за пролетни ястия

С настъпването на пролетта организмът на всеки човек има нужда от повече витамини, минерали и енерги...

Прочети

Минералната вода в България – къде, коя, какво лекува?

България е надарена с минерални води, които помагат при почти всички болести. Само от болежката зави...

Прочети

8 причини да пием сок от цвекло

Червеното цвекло е един от най-полезните зеленчуци, тъй че изобщо нямаме колебания – той е изв...

Прочети

Диета за разхубавяване

Колко е важно да групираме правилно видовете храни, които поглъщаме, да знаем кои са добрите и лоши...