Полезни съвети за консумацията на мляко и млечни продукти

Снимка: pixabay.com

Както яденето на месо, така и потреблението на мляко и млечни произведения предизвиква много спорове. Най-сериозната трудност при потреблението на мляко е образуването на слуз в организма. Тя покрива плътно лигавиците и пропускателната им способност силно намалява.

• Млякото трябва да се яде отделно, тъй като не се съчетава с никаква храна.

• Настържете сирeнeто и поръсете с него салатата, но не яжте хляб или гарнирайте с него зеленчуците си.

• Внимание с кашкавалите – жълтият цвят се получава по химичен път. Не прекалявайте с пицата – на другия ден приемете пречиствещо меню.

• Сладоледът яжте на гладен стомах.

• Яжте киселото мляко на гладен стомах и не го приемайте с плодове, защото ще започне да ферментира и гние в храносмилателната система.

• Маслото е мазнина и поради това е неутрално. Маслото може да се комбинира с въглехидрати.

• Ограничете употребата на млечни продукти и се възползвайте от предимствата на суровите ядки.

Из "Сила за Живот", Харви и Мерилин Дайъмънд

Виж още

Прочети

Пет причини да хапваме повече тиква

Когато стане въпрос за тиква винаги се сещаме за Елин Пелиновия разказ "Печена тиква’". Именно...

Прочети

Ако искаш да промениш нещо в живота си - започни с храната!

Днес ми се иска да поговоря за моментите, когато губим мотивация. Когато сме малко сърдити на живота...

Прочети

8 подправки, които лекуват

Списък от ценни билки за кулинарията и за човешкото здраве 

Прочети

Искате да изглеждате млади? Спрете да правите тези 7 нещa!

Популярният дерматолог д-р Колбърт е известен с грижите си за някои от най-красивите лица на Холивуд...

Прочети

Лечителят Петър Димков за красотата на жената

За да бъде една жена красива, тя трябва да бъде преди всичко здрава, със здрав и весел израз на лице...

Прочети

Храните, които правят чудеса с метаболизма

Знаете ли, че някои храни могат да ускорят метаболизма ви. Колкото по-бърз е той, толкова повече кал...