Винена фиеста в София

Снимка: DiVino.Taste

И през този ноември София се превръща във винена столица на България. Седмото издание на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste ще се проведе от 17 до 19 ноември 2017 година. DiVino.Taste отново ще е в Националния дворец на културата, но този път в зали 7, 8, 9.

Независимо дали сте винен познавач, ценител или просто ентусиаст, ще имате възможност да се запознаете с хората, които създават най-добрите вина в България. DiVino.Taste ще ви помогне да откриете повече от 400 вина от над 60 български изби и да се ориентирате в огромното предлагане на пазара.

Заедно с изложбената част и тази година, DiVino.Taste ще предложи богата програма от майсторски класове и лекции. Ще бъдат представени известни в целия свят винарски региони, като Бургундия и Шампан във Франция, както и по-слабо познатата Унгария. Ще бъде посветено подобаващо внимание и на един град у нас, дал името си на винен сорт, а и нещо повече – Мелник.

По време на DiVino.Taste, винените изследователи и професионалисти ще говорят по важни и интересни теми, подкрепени от дегустации на подбрани бутилки, повечето от които е невъзможно да се опитат на друго място в България.

Още след първото издание, през 2011, DiVino.Taste показа, че е най-успешният формат за популяризиране на качественото българско вино. По време на изложението посетителите получават уникална възможност да опитат нови продукти, да научат повече за отделни подзони или сортове и да се ориентират в голямото разнообразие на пазара.

DiVino.Taste събира на едно място едновременно хората, които създават българското вино и онези, за които то е предназначено.

Освен да дегустират огромното разнообразие от вина, посетителите ще имат възможност и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени, благодарение на партньорството с Casavino.

Билети могат да бъдат закупени за един, два или всичките три дни на за изложението. Майсторските класове са с билети, а закупилите поне един майсторски клас или лекция имат достъп и до изложението за трите дни.

Повече информация за събитието на taste.divino.bg.

 

Виж още

Прочети

Зехтинът - най-здравословната и най-бедна на калории мазнина

От дълбока древност маслиновото дърво е извор на очарование, възхищение и магическо обаяние. Сокът о...

Прочети

15 неочаквано добри приложения на ябълковия оцет

Ябълковият оцет е натурален продукт, в чието мощно действие никой не се съмнява. Той притежава редиц...

Прочети

С дъх на планина – кимион

В българската традиционна кухня кимионът най-често като че ли свързваме с овкусяването на кебапчета...

Прочети

Джулия Чайлд: Основни техники и рецепти от един живот, преминал в готвене

"Кулинарната мъдрост на Джулия" е изчерпателен пътеводител към френската кухня, в който читателят ще...

Прочети

Диета според формата на тялото

Aко искате да има ефект от диетата ви, трябва да я съобразите с формата на тялото, твърдят учени. Сп...

Прочети

Броколи – малко калории, много фибри и витамини

Важно е да се отбележи, че е най-добре то да се консумира сурово, тъй като готвенето и другите топли...