За какво служи болестта?

Снимка: pixabay.com/Buecherwurm

Болестта, веднъж появила се в тялото, е прекалено късно. Под „прекалено късно“ разбирам, че повече нищо превантивно не може да се направи. Няма друга болест, която да е по-директно свързана с емоциите, както рака.

Има много други болести, които са свързани с действия и физически поведения, които човекът върши, трябва да върши или не трябва да върши: трябва да свърша нещо, трябва да спра да върша нещо… нещо физическо. Понякога, за да свършим определено физическо действие, трябва да променим възприятието си за реалността.

Има болести, които са видимо емоционални. Това означава, че каквото трябва да променим, не е нищо физическо, което правим. Трябва да променим нещо, което излъчваме.

Не е нещо, което чувстваме. Чувстваме нещо, защото преди това сме го излъчили (от испански: emitir – излъчвам). Затова се наричат емоции, ние излъчваме емоции (emito emociones – излъчвам емоции).

Чувствата и емоциите са нещо абсолютно различно. Чувствата са свързани със сетивата. От испански: sentimiento – чувство; sentir – чувствам, усещам, изпитвам; sentidos – сетива.

Ние чувстваме, когато едно възприятие и една емоция са се проектирали в тялото. Затова го чувстваме в тялото. Ако човек изпитва мъка, страдание, казва, че чувства някаква болка в тялото. Това е едно чувство.

Но преди това, има една емоция, излъчваме една вибрация, която вибрация е в съответствие с тълкуването, интерпретацията, която имаме за реалността. И тази интерпретация на реалността, е която разболява човека.

Всички сме казвали или чували: става ми лошо от еди-какво си, повръща ми се от този или тази, това ще ме разболее, отразява ми се зле, призлява ми и други подобни изрази.
Ако мислим, че ще ни стане лошо, задължително ни става лошо, разболяваме се.

Всички болести на лимфната система, диабет, непоносимост към храни, царят на болестите – рака, са свързани с емоциите.

За какво служи болестта?

Болестта е система за ранно известяване, че е задължително да се направи някаква промяна в начина на живот, в отношенията, да се смени работата, съпругът, съпругата и т.н. Хората се разболяват, за да знаят, че умират, реално и символично.

Самата болест ни дава точния код от какво точно умира конкретния човек, от каква емоция умира човекът. Затова и с различните видове болести свързваме различни емоции. В самата болест е скрита информацията за изцелението на душата и Не за лечението на тялото.

Ако всичко е перфектно и се появи някаква болест, човекът трябва да си зададе въпроса: За Какво се появява сега тази болест? Вече е късно да си задаваш въпроса: Защо? Добре е да знаеш: Защо имаш тази болест, за да не повториш същата грешка по-късно.

Но въпроса: За Какво? те предупреждава, показва ти, че грешиш, че нямаш основание, нямаш причина да продължиш да излъчваш същата вибрация, емоция.

Научили са ни да Мислим, че хората умират от рак, диабет, сърце и т.н. Но никой не умира от никаква болест. Необходимо ли е да чакаш да отидеш да лекар, за да ти каже, че имаш еди-каква си болест?

Нямам нищо против лекарите, дори вършат една забележителна работа, която се състои в следното: изтласкват заболяването от вътрешната светлина на човека към заобикалящата го негова лична светлина, това, което е фиксирано и интензивно, го изтласкавт към нов потенциал, нова възможност.

Да предположим, че един лекар успее да излекува някой болен от нещо (което никога не се случва), защото най-много, което може да направи лекарят, е да изтласка проявеното болестно състояние във физическото тялото, към състояние на потенциално проявление в по-късен етап.

Ако имаш много добър лекар, е сигурно, че ще умреш от нещо друго, различно от болката, заради която си отишъл на консултация.

Например: влиза човек в болницата с кардиологични проблеми, оперират, режат, заменят; след време получва инсулт; после кръвоизливи от дебелото черво и умира от съвсем различно от първата диагноза, и от втората…

Когато човекът не намира начин да умре, свършва живота си с болнична инфекция. Главната причина за мъртвите случаи в болниците е: отиване в болницата, приемане в болницата, хоспитализиране…

Хората умират, душата напуска тялото, когато ситуацията, в която се намират, не им позволява повече да растат духовно, нищо повече. Всички се самоубиваме по някакъв начин.

Самата ни душа убива тялото, което е изоставило тази душа. Затова и душата изоставя тялото. Душата си отива от тялото, когато знае, че в конкретната ситуация, е невъзможно да се поправи повече или когато няма повече нищо за поправяне.

Необходимо е да се разбере, че медицината, колкото и да иска, не може да излекува хората. Професионалистите, лекарите, които искат да излекуват хората, печелят много по-малко от фармацевтичните и застрахователните компании…

Живеем в една система на здравеопазването, където 90% от доходите отиват при фармацевтичните компании, които имат твърдото намерение, никой да не се излекува. Медицината е една индустрия.

Източник: bionevroemocia.com

Виж още

Прочети

Здравословни алтернативи на кофеина или как да ограничим приема му

Кофе­и­нът е хими­кал, който може да бъде отк­рит като основна със­тавка в кафе,...

Прочети

Коя ракия какво лекува?

Естествен враг на всички вируси и бактерии. Лютата напитка успешно се справя и с болките в мускулите...

Прочети

Как да намалим теглото си без диети?

Идват празници и всички знаем, че около тях прекаляваме с лакомствата и деликатесите. Ето защо е доб...

Прочети

Сериозни грешки при купуването на храна, които трябва да спрете да правите

Омръзна ли ви да пазарувате безвкусни домати, месо, в което има огромно количество вода, безвкусна р...

Прочети

Непознатите ползи от аспирина за здравето

Дocтa xopa нe знaят, чe acпиpинът имa peдицa cтpaнични пoзитиви, paзлични oт eфeĸтa мy нa oбeзбoлявa...

Прочети

Каква е връзката между шоколада и любовта

Как се отразяват предпочитанията към определен вид шоколад на любовните ни отношения? Отговор на тоз...