Защо да пием ябълков оцет с мед на гладно?

Снимка: dailyhealthpost.com

Защо сутрин, защо половин час преди хранене, защо точно оцет – нали той е киселина, а киселините дразнят стомаха…?

Защото консумацията на мед, разтворен в ябълков оцет, ще подейства най-бързо на празен стомах, а и силата на двете съставки е в тяхната комбинация и в начина, по който този микс взаимодейства с организма.

Оцетът е естествена киселина, която в тялото се преобразува в алкална, а медът има много ниско киселинно съдържание, но след консумация също повишава алкалната среда в организма. Когато се смесят обаче, тези съставки допринасят за балансирането на киселинността в тялото.

Много лекари твърдят, че консумацията на някои преработени и нездравословни храни, както и стресът допринасят за повишаване на нивото на pH, което е и основна причина хората да боледуват. 

Ако пиете истински ябълков оцет и нерафиниран мед всяка сутрин на гладен стомах, веднага ще почувствате положителен ефект в много посоки:

• Комбинацията чувствително увеличава енергията;

• Понижава високия холестерол и регулира кръвното налягане;

• Подхранва и енергизира кожата;

• Помага при проблеми с храносмилателната и отделителната системи, както и при болки в гърлото;

• Премахва лошия дъх в устата;

• Помага за по-бързо и лесно сваляне на килограми;

• Редуцира възпалителните процеси в тялото.

Лечебната смес се приготвя като разтворите 1 ч.л. натурален мед и 1 ч.л. ябълков оцет в чаша вода. Добре е да си я приготвяте всяка сутрин 20-30 минути преди закуска, а ако имате някакви оплаквания - по два или три пъти дневно.

Източник: missis.bg

Виж още

Прочети

Как да мием правилно плодове и зеленчуци

Чудили ли сте се някога дали е правилен начинът по който миете плодовете и зеленчуците?

Прочети

Основи на кулинарията – видео урок 3

Ето и следващия урок на шеф Джонатан Колинс. Този път ще разгледаме домашни птици, агнешко и телешко...

Прочети

Топ 5 пролетни напитки

С настъпването на все по-топлото време, организмът на всеки човек започва да отделя повече вода. Нуж...

Прочети

Лечебният потенциал на канелата

Когато става дума за подправки, канелата е една от най-здравословните, да не говорим за страхотния ѝ...

Прочети

Малките тайни на семената – ленено семе

Понякога в най-малките на пръв поглед неща, се крие огромна сила. В тази рубрика ще разгледаме начин...

Прочети

Как да си направим вкусна туршия

Туршията е сред любимите български вариации на зимна салата. Част от класическото българско трио кис...