Защо трябва да слагате кардамон в кафето?

Снимка: Катерина Атиас / MyFood.bg

Известна на всички запалени кулинари подправка кардамон може да напарви кафето ви не само екзотично вкусно, но и да разреши завинаги проблемите ви с бъбреците, стомаха и лошия дъх!

Заради своя особен и приятен вкус, кардамонът заема достойно място в кухнята на всеки запален кулинар. Но, кардамонът, не е само подправка. Той притежава и лечебните свойства на екзотична билка.

Кардамонът се използва от китайските лечители още от древността. Д-р Ейми Дуонг* не прави изключение. Тя препоръчва един древен метод, който ще ви помогне да облекчите проблемите с бъбреците.

Какви чудеса върши приемането на подправката–билка в сутрешното кафе?!

Бъбреците ви ще започнат да функционират още по-добре, ще изхвърлят ненужните течности и по този начин ще направят едно пълно прочистване на тялото. 

Ако добавите малко кардамон във вашето сутрешно кафе, може да предотвратите бъбречни инфекции и да се отървете от проблемите с храносмилането!

Не е задължително употребата на кардамон да е препоръчана от лекар. Пробвайте и добавете тази чудна подправка към вашето кафе. Пийте известно време сутрин и след месец бъбреците ви ще функционират по друг начин.

А вкусът… Вкусът на кафето с кардамон не може да бъде забравен, и нищо чудно скоро да започнете да добавяте тази подправка и в други топли напитки.

Лечебните свойства на кардамона отдавна са известни в Индия и Китай.

Древните китайки лечители смятали, че редовната и премерена употреба на кардамон може да лекува почти всички болести. Защо? Защото кардамона е много добро средство за прочистване на организма. Той е известен със своите полезни свойства при лечението и профилактиката на заболявания, свързани с бъбреците и пикочния мехур.

Редовният прием на кардамон намалява кръвното налягане и премахва калция от бъбреците. Кафе с кардамон подобрява храносмилането. Факт е, че кардамонът увеличава потока на жлъчката, което помага при храносмилането и облекчава спазмите.

Освен това, поради неговото газогонно качество, той елиминира подуването на корема и образуването на газове. И още един, но съвсем не единствен бонус на кардамона: той се използва като антисептик.

От древността до днес в Индия подправката се използва за лечение на възпалителните процеси в устната кухина. Само една или две зрънца правят чудеса – лекуват възпаленията в устата и са в състояние да направят дъха ви свеж и изкусителен.

*Д-р Ейми Дуонг е завършила Югозападния Колеж по Натуропатия в Темпе, Аризона. Днес в този университет тя преподава акупунктура. Д-р Ейми Дуонг е изучила подробно натуропатичните грижи за здравето. Днес Д-р Ейми Дуонг е фокусирала интересите си върху кожните заболявания, включително екзема, акне и псориазис, както и тревожност, депресия и храносмилателни проблеми.

Източник: diana.bg

Виж още

Прочети

В аптеката на бъдещето

Представете си, че сте в аптеката на бъдещето. Искате съвет от аптекаря, който ви дава да избирате м...

Прочети

Нека храната бъде вашето лекарство!

Имате ли усещането, че тялото ви се нуждае от друг тип хранене? Ядете ли твърде много рафинирани про...

Прочети

Лечителят Петър Димков за красотата на жената

За да бъде една жена красива, тя трябва да бъде преди всичко здрава, със здрав и весел израз на лице...

Прочети

Ползите от консумация на сладки картофи

Сладките картофи са едни от любимите ни през есенно зимния-сезон. От тях можем да приготвим вкусна с...

Прочети

16 високопротеинови зеленчука

В диети и хранителни режими при спортуващи често най-трудното звено е набавянето на достатъчно проте...

Прочети

С дъх на планина – естрагон

Естрагонът е интересна подправка, позната още от Древността. Използван е както от римляните, така и...