Защо трябва да слагате кардамон в кафето?

Снимка: Катерина Атиас / MyFood.bg

Известна на всички запалени кулинари подправка кардамон може да напарви кафето ви не само екзотично вкусно, но и да разреши завинаги проблемите ви с бъбреците, стомаха и лошия дъх!

Заради своя особен и приятен вкус, кардамонът заема достойно място в кухнята на всеки запален кулинар. Но, кардамонът, не е само подправка. Той притежава и лечебните свойства на екзотична билка.

Кардамонът се използва от китайските лечители още от древността. Д-р Ейми Дуонг* не прави изключение. Тя препоръчва един древен метод, който ще ви помогне да облекчите проблемите с бъбреците.

Какви чудеса върши приемането на подправката–билка в сутрешното кафе?!

Бъбреците ви ще започнат да функционират още по-добре, ще изхвърлят ненужните течности и по този начин ще направят едно пълно прочистване на тялото. 

Ако добавите малко кардамон във вашето сутрешно кафе, може да предотвратите бъбречни инфекции и да се отървете от проблемите с храносмилането!

Не е задължително употребата на кардамон да е препоръчана от лекар. Пробвайте и добавете тази чудна подправка към вашето кафе. Пийте известно време сутрин и след месец бъбреците ви ще функционират по друг начин.

А вкусът… Вкусът на кафето с кардамон не може да бъде забравен, и нищо чудно скоро да започнете да добавяте тази подправка и в други топли напитки.

Лечебните свойства на кардамона отдавна са известни в Индия и Китай.

Древните китайки лечители смятали, че редовната и премерена употреба на кардамон може да лекува почти всички болести. Защо? Защото кардамона е много добро средство за прочистване на организма. Той е известен със своите полезни свойства при лечението и профилактиката на заболявания, свързани с бъбреците и пикочния мехур.

Редовният прием на кардамон намалява кръвното налягане и премахва калция от бъбреците. Кафе с кардамон подобрява храносмилането. Факт е, че кардамонът увеличава потока на жлъчката, което помага при храносмилането и облекчава спазмите.

Освен това, поради неговото газогонно качество, той елиминира подуването на корема и образуването на газове. И още един, но съвсем не единствен бонус на кардамона: той се използва като антисептик.

От древността до днес в Индия подправката се използва за лечение на възпалителните процеси в устната кухина. Само една или две зрънца правят чудеса – лекуват възпаленията в устата и са в състояние да направят дъха ви свеж и изкусителен.

*Д-р Ейми Дуонг е завършила Югозападния Колеж по Натуропатия в Темпе, Аризона. Днес в този университет тя преподава акупунктура. Д-р Ейми Дуонг е изучила подробно натуропатичните грижи за здравето. Днес Д-р Ейми Дуонг е фокусирала интересите си върху кожните заболявания, включително екзема, акне и псориазис, както и тревожност, депресия и храносмилателни проблеми.

Източник: diana.bg

Виж още

Прочети

Добрата страна на въглехидратите

Нека да видим защо е хубаво въглехидратите, да не бъдат изцяло изключени от менюто.

Прочети

5 смеси със сода за здраве

Лечение на синузит – в съд сложете по един стрък от билките мента и босилек. Прибавете към тях...

Прочети

Какво се случва с тялото, ако заменим всички напитки с вода

Всички ние знаем за вредата, която причиняват напитките, които повечето от нас консумират всеки ден....

Прочети

Киселинен рефлукс – как да го потиснем с билки?

Дисбалансът на храносмилателните сокове в стомаха се проявява със симптоми на дразнене, лош дъх, гад...

Прочети

Бирата като начин на живот

Бирата се смята за най-старата алкохолна напитка в света - първите сведения за варене на бира датира...

Прочети

Интересни факти за меда

Медът е лекарство и изключително полезна храна. Той повишава имунната система, действа противовъзпал...