Бабината зелена супа

Рецепта: KitchenStoriesSofia.com. Снимкa: pixabay.com/Einladung_zum_Essen

Наричаме тази супа "зелена", защото можете да я приготвите с всички зеленолистни зеленчуци – лапад, киселец, спанак... Нейното време е през пролетта, когато те са най-пресни, но защо да не я приготвим и през останалите три сезона. Например с пресен спанак, който можем да намерим почти целогодишно в магазините. Разбира се спазваме бабината рецепта и се наслаждаваме на любимия вкус от детството!

  1. В двете супени лъжици олио и една масло се запържва до розово супената лъжица брашно.

  2. Прибавя се ситно нарязаната глава лук и се пържи до омекване.

  3. Добавят се настърганите или на дребно нарязани домати, както и литър и половина вода.

  4. След като всичко заври се добавя спанака и се варят заедно около половин час на среден огън. Последните 3 минути на варенето се прибавят ориз или фиде по желание.

  5. Разбийте яйцето с киселото мляко. Налейте малко от супата в застройката, а след това излейте в готовата супа. Разбъркайте добре. Бъдете внимателни при застройката, за да не пресечете яйцето. 

Виж още