Бадемово парфе със сос от горски плодове

Снимка: pixabay.com / RitaE

Десерт с ядки и плодове. 

  1. Сложете желатина да омекне в купичка със студена вода за около 10 минути.

  2.  Затоплете на котлона една трета от сметаната и добавете към нея 80 г захар.

  3. Разтворете в млякото набъбналия желатин и оттеглете от котлона. Комбинирайте сметаната със захарта и млякото с желатина до получаване на еднородна смес. 

  4. Добавете останалата сметана и смлените бадеми. Изсипете сместа в купички и сложете в хладилника да стегне за няколко часа. 

  5. Разбъркайте плодовете с кристалната захар и разбийте с пасатор – ако се наложи, добавете мъничко вода. Прецедете соса да няма семки и полейте парфето с него.

  6. Източник: Missis.bg

Виж още