Баница с тиква, орехи и канела

собствена снимка

Прекрасна рецепта за добре познатия тиквеник.

  1. Настържете тиквата на едро ренде и я разпределете на 8 равни части (колкото са корите).

  2. В отделна купа смесете захарта, канелата и счуканите орехи.

  3. Сгорещете олиото и започнете да налагате баницата по следния начин: намажете кората с олио, разстелете равномерно една от осемте части на тиквата и отгоре разпръснете по две супени лъжици от сместа (захар, орехи и канела).

  4. Подгънете страничните краища на кората и навийте. 

  5. След като навиете с плънката осемте кори, ги намажете отгоре с остатъка от олиото.

  6. Печете в предварително загрята фурна около 30 минути. 

  7. *препоръчвам ви тези "одрински кори", които наподобяват домашно точените кори.

Виж още