Бисквитена торта с крем от маскарпоне и банани

Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Един по-различен прочит на вечната класика - бисквитена торта.  

  1. В купа смачкайте бананите с вилица. Добавете маскарпонето, заквасената сметана, киселото мляко и пудра захарта. С миксер на средна скорост разбийте до пухкав крем. В зависимост от вашите предпочитания за сладост, може да сложите още малко пудра захар. Оставете купата настрана. 

  2. Загрейте прясното млякото до кипване. Свалете от огъня. Започваме да редим тортата - всяка една бисквита трябва да бъде потопена за 1 секунда в топлото мляко и веднага сложена в подходяща правоъгълна (йенска) тава. Внимавайте бисквитата да не се напои прекалено и да се разпадне. Така бисквита по бисквита направете първия ред. Бисквитите трябва да са наредени плътно.

  3. Вземете купата и намажете върху първия ред 1/3 от крема. 

  4. Следва пак ред бисквити, ред - крем. Тази процедура повторете още един път. На финала трябва да получите торта от 3 реда бисквити и 3 реда крем.

  5. Украсете със смлени (начукани) орехи и течен шоколад. Оставете тортата да се стегне в хладилника поне за 2 часа.

Виж още