Домашен шоколадов сладолед

Снимка: pixabay.com / Einladung_zum_Essen

Сладолед с наситен вкус. 

  1. Разтопете тъмния и млечния шоколад на водна баня.

  2. В друга купа смесете прясното и кондензираното мляко. Сложете на котлона да се стоплят и добавете захарта и какаото на прах. Разбъркайте до пълното разтваряне на захарта и какаото.

  3. Започнете да прибавят на тънка струя млечната смес в разтопения шоколад като през цялото време бъркате с миксер. Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес. 
  4. Във вече изстиналата смес добавете сметаната и отново разбъркайте с миксера до пухкава консистенция. 

  5. Изсипете в подходящ съд и замразете във фризера поне 6 часа.

  6. Сервирайте сладоледа с любимите ви плодове или с малко едра морска сол.

Виж още