Домашна рецепта за облекчение на мигрена

Снимка: pixabay.com / congerdesign

Според Националната фондация за главоболие повече от 29,5 милиона американци страдат от мигрена. Ако имате това заболяване може да почувствате болка от едната или от двете страни на главата и болката става по-зле с физическата активност. Някои хора дори повръщат, когато мигрена е сериозна. Обикновено мигрената е причинена от някои фактори, включително следните: умора, стрес, хормонални промени или някои храни като шоколад и фъстъци. Ако сте заинтересовани в намирането на някои естествени начини за предотвратяване на мигрена, вместо да използвате медикаменти, то опитайте тази домашна джинджифилова напитка и сами вижте ефекта. 

  1. Сложете водата в купа. Когато заври, добавете джинджифила. 

  2. Намалете котлона и оставете да къкри 5 минути. Прецедете. Оставете да се охлади.

  3. Смесете газираната вода с водата с джинджифил и след това добавете лимоновия сок и мед на вкус.

  4. Ползи за здравето от това супер питие: "Напитката е ефективна, когато се приема по време на мигренозен пристъп. Тя действа като противовъзпалително средство. Джинджифилът блокира простагладини – химическите пратеници, които предизвикват леко подуване в мозъка", Обяснено от д-р Мехмет Оз, MD.

  5. Джинджифиловата напитка лекува хронично възпаление, болка и мигрена: проучванията показват, че джинджифилът има силата да намали болки в мускулите, болки в гърба и мигрена, поради своите противовъзпалителни свойства.

  6. Джинджифилът може да се използва и по тези начини за облекчаване на симптомите на мигрена: 1. Просто смачкайте пресен джинджифил и го сварете с вода. Пийте топлата течност и ще видите голяма редукция на болката, причинена от мигрена. 2. Можете също така да вдишвате парите при варенето на джинджифил във вода и да получите облекчение от главоболие. 3. Направете паста чрез смесване на сух джинджифил на прах с малко топла вода, след това нанесете на челото си. Забележка: консултирайте се с вашия лекар преди да прилагате тези средства.

  7. Автор: Алекс Джордан (Alex Jordon) / Източник: naturalnewsblogs.com /  Превод: biopogled.com

Виж още