Домашни шоколадови понички без глутен

Снимка: gfreefoodie.com

Изкушаващи домашни понички (донътс) без глутен, които лесно и бързо може да направите вкъщи. 

  1. Загрейте фурната до 180°.

  2. На котлона в подходящ съд разтопете шоколада и маслото на средна температура.

  3. Добавете какаото на прах, захарта и екстракта от ванилия. Разбъркайте добре, за да получите гладка смес. 

  4. Свалете от котлона и добавете едно по едно яйцата, като разбърквате след всяко.

  5. Вземете хартия за печене и направете малки топчета, които поставете в средата на всяко гнездо на формата за печене на мъфини (12 бр.). 

  6. Изсипете сместа във всяко гнездо около хартиената топка. Внимавайте да не покриете топчето.

  7. Печете в предварително зарятата фурна около 8-10 минути. 

  8. Внимателно извадете поничките от формата, а след това и хартиеното топче от тях. Трябва да получите кръгла форма с дупка в центъра. 

  9. Потопете едната половина на всяка поничка в разтопения шоколад и на финала оваляйте в пръчиците за украса. 

  10. Във видеото също може да видите как да направите тези изкушаващи шоколадови понички. 

Виж още