Френска селска торта

Снимка: pixabay.com / pastel100

Някъде ще я срещнете като "Парижки коктейл", но най-популярна е с названието френска селска торта.

  1. Смесете в тенджерка меда, захарта, олиото, топлата вода, разбъркайте и сложете на котлона. Когато сместа заври, свалете от огъня и добавете брашното, разбъркано със содата за хляб. 

  2. Разбъркайте добре полученото тесто и го разделете на 6-7 части. Разточете всяка от тях на тънка кора, сложете в леко намазнена и набрашнена тавичка и изпечете във фурна, включена на 180 градуса до златисто кафяво. Те се пекат за 7-10 минути всяка.

  3. Когато изпечете всичките 6-7 кори, ги оставете да изстинат и се заемете с крема. 

  4. Разбъркайте яйцата със захарта, смесете брашното с млякото и сложете на котлона, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Свалете сместа и когато се охлади, добавете счуканите ядки и ванилията.

  5. Добавете и сметаната, разбъркайте отново на гладка смес и започнете да мажете всеки тънък блат, като завършите с крем и украсите с натрошени ядки. Оставете за час в хладилника!

  6. Източник: Missis.bg

Виж още