Френски тост с орехи и канела

Снимка: tiphero.com

Лесен и бърз, но ужасно вкусен десерт - идеален заместител на пържените филии. 

  1. В купа разбъркайте яйцата, захарта, ванилията, канелата, индийското орехче, солта, млякото и сметаната, докато  се съчетаят добре.

  2. Потопете всяка хлебна филия в яйчната смес и я поставете в подходяща правоъгълна тавичка. Изсипете останалата смес върху наредените филии. Покрийте с фолио или найлон и поставете в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ.

  3. Снимка: tiphero.com

  4. Загрейте фурната до 175°C. В малка купа смесете всички съставки за топинга без маслото. Точно преди за изпечете тоста, към топинга добавете маслото и две щипки сол (1/4 ч.л.). Разбъркайте добре - трябва да получите смес, приличаща на малки камъчета. Извадете тавата от хладилника и разпределете топинга равномерно върху наредените филии.

  5. За да получите десерт, приличащ повече на кекс, печете около 45 минути. Ако искате по-хрупкав френски тост, оставате във фурната още 15 минути. 

  6. Снимка: tiphero.com

  7. Сервирайте с кленов сироп и пресни плодове.

  8. Снимка: tiphero.com

  9. Във видеото също може да видите как се приготвя този лесен и бърз десерт.