Хрупкави хапки със сьомга

Снимка: tastemade.com

Забравете за замразените рибени хапки, а си направете тези вкусни пръчици вкъщи, които са и здравословни, защото са печени. 

  1. Загрейте фурната до 200°C и покрийте тавата с хартия за печене.

  2. В купа сложете бадемовото брашно, чесъна на прах и сухата мащерка и разбъркайте. Във втора купа изсипете брашното от нахут, а в трета счупете яйцата и ги разбийте. 

  3. Разрежете сьомгата на ивици, широки около 5 см. Всяка ивица нарежете диагонално на парчета-хапки, големи около 3 см. 

  4. Поръсете хапките от двете страни с морска сол и черен пипер. 

  5. Оваляйте хапките хубаво в брашното от нахут, потопете след това в разбитите яйца, а на финала оваляйте добре в сместа с бадемовото брашно. 

  6. Наредете хапките върху хартията за печене в тавата. Печете около 16-18 минути, като по средата обърнете хапките. 

  7. Докато хапките се печат направете соса, като разбъркате всички съставки.