Хрупкави пилешки рулца от тесто

Снимка: justataste.com

Имате гости, но нямата време да се развихрите в кухнята. Искате да направите впечатление, но не сте виртуози в кулинарното изкуство. Искате да сготвите нещо за ядене, което да се хареса от всички. Ето как стъпка по стъпка може да направите хрупкави пилешки рулца от тесто - вкусно, лесно и подходящо за делници и празници предястие.

  1. За плънката: пилешко месо, накъсано на малки парчета; червена чушка; прясно (или кисело зеле); чесън; джинджифил, който може да замените с любимата си подправка. Цялата тази смес се задушава в зехтин (слънчогледово олио или масло), докато месото стане готово за консумация.

  2. Вземете две готови тестени кори, които нарязвате на големи правоъгълници. Ако корите са много тънки, може да направите правоъгълниците от три кори. Готовите кори може да замените с бутер тесто или с разточено тесто, което вие сте направили сами. Напълнете всеки един от правоъгълниците с готовата плънка.

  3. Завийте плънката с тестения правоъгълник все едно правите пощенски плик.
  4. Намажете готовите рулца с жълтък.

  5. Печете рулцата в умерено силна фурна за 20-30 минути. След като извадите рулцата, може да ги намажат с разтопено масло.

  6. Готовите хрупкваи пилешки рулца може да поднесете с (пикантен) доматен сос и (или) с сос на майонезена основа. Да ви е вкусно!

Виж още