Класическа китайска супа с яйце

Рецепта: KitchenStoriesSofia.com. Снимкa: food52.com

Рецепта за китайска супа, която е толкова универсална на вкус, че ще се харесва на всеки. 

  1. Добавете олиото в тенджерата. Загрейте на средно висока температура. Прибавете и доматите и разбъркайте.

  2. Прибавете водата и оставете да заври. След това намалете топлината до средна и оставете да къкри около 5 минути.

  3. В купа разбийте яйцата, така че да не различавате белтък и жълтък.

  4. Добавете в супата царевичното нишесте, което предварително сте разтворили в 2 с.л. вода. Добавете и белия пипер, захарта и солта. Оставете да къкри за още 2-3 минути.

  5. Намалете още котлона до ниско и бавно започнете да прибавяте яйчния меланж, като с другата си ръка внимателно бъркайте в една посока. Когато яйцето на струйки изплува на повърхността изключете котлона.

  6. Поръсете с няколко капки ароматно сусамово масло и няколко резена от лука.

Виж още