Крем супа от червени чушки, карфиол и козе сирене

Снимка: closetcooking.com

За любителите на крем супи

  1. Нарежете чушките наполовина и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене в предварително загрята фурна. Печете в продължение на 10 минути. След като са готови ги прехвърлете в тенджера и сложете капак, за да можете по-лесно да обелите след това люспите. 

  2. Междувременно поставете и нарязания карфиол в тава, намазана с една супена лъжица зехтин. Печете в загрята фурна около 20 - 30 минути или докато омекне. 

  3. Загрейте втората супена лъжица зехтин в голям тиган на средна температура и сложете нарязания на кубчета лук. Гответе около 5 - 7 минути. Добавете нарязаните скилидки чесън, мащерката и червения пипер и гответе още 2 минути.

  4. Към тях добавете обелените и нарязани печени чушки, карфиола, бульона и натрошено козе сирене. Гответе около 10 минути.

  5. Накрая пасирайте до желаната консистенция с миксер.

  6. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте супата, гарнирана с козе сирене и препечена филийка.

  7. Ако не обичате козе сирене, може да го замените с такова по ваш вкус.