Крем супа от тиква и ябълка

Снимка: pixabay.com / congerdesign

Прекрасен вкус, който заслужава да се опита

  1. Загрейте фурната до 200 градуса.

  2. Нарежете тиквата наполовина и премахнете семките. След това нарежете парчетата отново наполовина. Поставете ги с кората надолу, заедно с нарязания лук в тава, покрита с хартия за печене. 

  3. Поръсете със зехтин и със сол и печете 20 минути.

  4. След това добавете обелените скилидки чесън и нарязаната ябълка, обърнете парчетата тиква с кората нагоре и печете още 20 минути. 

  5. С помощта на лъжица внимателно отделете вътрешността на тиквата и изхвърлете кората. Пасирайте печената тиква заедно с ябълката, чесъна и зеленчуковия бульон до получаването на гладка смес.

  6. Ако е необходимо, добавете още бульон, за да разредите супата. Добавете черния пипер и разбъркайте.

  7. Сервирайте в купи, като гарнирате със зърна от нар, печени тиквени семки и пресен магданоз. 

  8. Консумирайте супата  топла.

Виж още