Крокети от броколи с пармезан и чесън

diethood.com

Вкусно ястие за почитателите на броколи

  1. В голяма купа комбинирайте: предварително задушени и ситно нарязани броколи, настъргани моркови, настърган пармезан, ситно нарязан лук, смлян чесън, разбито яйце и брашно. Хубаво омесете продуктите. 

  2. Поставете олиото в тиган и го оставете хубаво да се сгорещи.

  3. Разделете сместа с продуктите на отделни части, оформете ги като за крокети и поставете първото в горещата мазнина за около 2 минути. Внимателно го обърнете и го оставете да се изпържи и от другата страна. Трябва да стане златисто кафяво. Ако прцените, че огънят е много силен, намалете го.

  4. Повторете с останалите оформени части от сместа. 

  5. Всяка готова крокета поставете върху хартия за печене и след това преместете в чиния.  Изберете любимия си сос или сервирайте с кисело мляко. 

Виж още