Лесен десерт: замразени банани с шоколад

homecookingmemories.com

Лесна, бърза и вкусна рецепта, подходяща за горещите месеци, защото идеално замества сладоледа.

  1. Обелете бананите. Разделете ги на две еднакви половинки. Поставете пръчка в прореза на всеки банан. Сложете бананите върху хартията и ги замразете във фризера.

  2. homecookingmemories.com

  3. В купа поставете шоколада и маслото. Разтопете ги в микровълновата фурна за 10-15 секунди на висока мощност. Извадете купата, разбъркайте сместа и отново повторете процедурата с микровълновата фурна, за да получите гладък течен шоколад.

  4. homecookingmemories.com

  5. Повредете пред себе си шоколада, орехите и украсата така, че да може да работите бързо и удобно.

  6. homecookingmemories.com

  7. Извадете замразените банани от фризера, потопете ги в разтопения шоколад, а след това ги оваляйте в украсата. Върнете бананите върху хартията. Всичко това трябва да се случи много бързо.

  8. homecookingmemories.com

  9. Поставете отново бананите във фризера, за да се стегне шоколада и украсата. Преместете ги в хладилника около 30 минути преди да ги сервирате.


  10. Бон апети!

  11. homecookingmemories.com

Виж още