Лингуини с брюкселско зеле, бекон и бяло вино

Снимка: countryliving.com

Интересна идея за почитателите на паста

  1. Поставете пастата във вряща подсолена вода и варете според указанията на опаковката (около 8-10 минути). Изцедете лингуините като запазите 1/2 чаша от водата.

  2. Докато пастата се приготвя, запържете нарязания на едро бекон и лука в дълбок тиган на средна температура, като често разбърквате. Беконът трябва да стане хрупкав, а лукът да се карамелизира, 8-10 минути. 

  3. Добавете нарязаното брюкселско зеле и чесъна и гответе още няколко минути. 

  4. Прибавете бялото вино, сварените лингуини, настърган пармезан и  запазената от варенето 1/2 чаша вода. Подправете със сол и черен пипер, разбъркайте и гответе докато пармезанът се разтопи. 

  5. Сервирайте веднага като гарнирате с пармезан.

Виж още