Лодки от тиквички, пълнени с кайма и пармезан

Снимка: Ваня Асенова / MyFood.bg

Ястие, което прави впечатление

  1. Разрежете всяка тиквичка на две и издълбайте вътрешността.

  2. В тенджера на висока температура сложете каймата и я разбийте с 1 ч.ч. студена вода. Добавете нарязания на ситно лук, ориза, издълбаната част от тиквичките, нарязаните копър и магданоз и останалите подправки. Разбъркайте, намалете котлона и гответе около 20 минути или докато оризът попие водата. 

  3. Намажете със зехтин и посолете издълбаните тиквички. Напълнете всяка една с изстиналата смес и покрийте с резенчета домати. 

  4. Поставете ги в тава, в която има малко вода на дъното. Печете в предварително загрята фурна до готовност на тиквичките - около 20 минути. 

  5. Преди да сервирате поръсете с настърган пармезан.

Виж още