Лозови сарми от рецептите на баба

Собствена снимка

Малки сармички, които ти стават любими

  1. В тенджера на висока температура разбъркайте каймата с две и половина ч.ч. вода, като не трябва да остават бучки. Добавете подправките и отново разбъркайте. Оставете да ври около 10 минути. 

  2. Добавете ориза, разбъркайте и намалете котлона на ниска температура. Гответе в продължение на 20 минути, до попиване на цялата вода. Оставете да изстине напълно, след което разбъркайте. 

  3. При среден размер листа използвайте 1 пълна ч.л. от сместа. Навивайте, като се стремите да получите стегната сармичка. Подреждайте ги в широка ниска тенджера, така че да получите един плътен ред на дъното.  

  4. Поръсете сармите с лимонтузу и ги притиснете с една чиния. Добавете вода, която да стигне до нивото на чинията. Похлупете с капак, кипнете водата за около 2-3 минути и изключете котлона. 

  5. Оставете сармите да изстинат напълно, махнете чинията, след което ги залейте със сока от половин лимон. 

  6. Насладете се на божествения им вкус :)

Виж още