Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg
Ориз със зелен боб

Неочаквано добра комбинация.
-
Измийте ориза и го изсипете в подходящ съд за печене - тава или глинен гювеч.
-
Нарежете на дребно моркова, лука и магданоза и ги добавете към ориза.
-
Изсипете зеления боб и доматеното пюре.
-
Овкусете със сол и червен пипер.
-
Залейте с вода, която трябва да покрива продуктите. Разбъркайте. Добавете и олиото.
-
Печете на 250 градуса до готовност на ориза. Докато печете разбъркайте 2-3 пъти. Ако се наложи, добавете още малко вода.
-
По-желание: готовото ястие може да поръсите с млян черен пипер и (или) със ситно нарязан пресен магданоз.