Панирани пилешки гърди с броколи

Снимка: foodnetwork.com

Вкусно ястие, което не изисква много време

  1. В купа смесете яйцата, горчицата, 1 ч.л. къри, кимиона и солта. В отделна купа смесете галетата и 1/2 ч.л. къри.

  2. Нарежете всяка от пилешките гърди на две и ги потопете първо в яйчената смес, след което в галетата. 

  3. Сгрейте олиото в тиган и поставете пилешкото месо. Запържете го от двете страни до златисто кафяво. 

  4. Сварете броколите на пара около 8-10 минути. 

  5. В това време смесете кетчупа, сока от един лайм и останалата 1/2 ч.л. къри в малка купа. 

  6. Сервирайте пилешкото месо с гарнитура от варено броколи и соса от кетчуп.

Виж още