Паста с 3 вида сирена и маслини

Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Лесна и вкусна паста на фурна. 

  1. Сварете пастата според указанието на пакета. Прецедете готовата паста от водата.

  2. Вземете достатъчно голяма правоъгълна йенска тенджера, на която намажете дъното с малко доматен сос. 

  3. Изсипете в тенджерата половината от пастата. Отгоре поръсете с половината от натрошеното бяло и синьо сирене. Залейте с половината доматен сос.

  4. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  5. Повторете горната процедура с останалата половина от същите продуктите. На финала полейте равномерно пастата със зехтин и разбъркайте, за да може продуктите равномерно да се разпределят. 

  6. Печете в предварително загряна фурна на 200 градуса около 10 минути.

  7. Нарежете кашкавала на дълги ивици. Извадете тенджерата от фурната. Покрийте плътно пастата с нарязания кашкавал. Върнете във фурната и печете още 10 минути или докато кашкавалът хване приятна коричка.

  8. P.S. - на следващия ден пастата е още по-вкусна, поднесена студена. 

Виж още