Печена шунка по канадски

Снимка: thefoodhussy.com

Печена шунка със сос от мед и мармалад от портокали, поднесена с печена тиква - една типична канадска рецепта. 

  1. Сложете парчето шунка в тава, намазана с мазнина - олио или зехтин. Смесете мармалада от портокали и меда до получаването на еднородна консистенция.

  2. Намажете шунката с част от сладката смес и я сложете за около 40 минути да се пече във фурната, като от време на време я заливайте със соса от мармалад и мед.

  3. Извадете опечената шунка и я нарежете на филии. Към соса в тавичката прибавете бульона и стафидите, които предварително сте накиснали във вода.

  4. Върнете шунката във фурната и като поври малко, залейте с останалата час от сладкия сос. 

  5. Това ястие в Канада винаги се сервира с печена тиква, нарязана на големи кубчета. 

Виж още