Печена тиква с чери домати и моцарела

Снимка: buzzfeed.com

Печена тиква със зеленчуци и моцарела, която много прилича на антипастата "Капрезе".

  1. Загрейте фурната до 200ºC.

  2. С остър нож разрежете тиквата наполовина.

  3. Намажете равномерно със зехтина двете половини на тиквата. Овкусете с 1 ч.л. сол и 1 ч.л. черен пипер. 

  4. Печете тиквата за около час или докато вилицата лесно пробие кожата й.

  5. В тиган на средна температура добавете маслото, чесъна и лука. Запържете до полупрозрачно.

  6. Добавете чери доматите, 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер. Оставете да къкри докато доматите започват да омекват.

  7. Извадете тиквата от фурната и с помощта на вилица я издълбайте, за да получите "тиквени спагети".

  8. Добавете "тиквените спагети" към доматената смес и разбъркайте в тигана.

  9. С получената смес напълнете двете половини на тиквата. Отгоре сложете топките от моцарела.

  10. Запечете още 5-10 минути или докато сиренето се стопи.

  11. Извадете от фурната, поръсете с пресния босилек и сервирайте. 

Виж още