Печени чушки с кайма

Снимка: Георги Златев

Рецепта за вкусна засищаща вечеря.

  1. Ситно нарязвате лук, който запържвате в тиган. Към него добавяте нарязана на кубчета тиквичка и нея задушавате до леко омекване. Накрая прибавяте каймата и разбърквате добре до пълното запържване на всички съставки.

  2. Втората стъпка от приготвяне на ястието е печените чушки да се нарежат на лентички, към тях да се добави ситно нарязан/счукан чесън и 3-4 лъжици лютеница. 

  3. Финалната стъпка от приготвянето на това ястие е в средата на плоска чиния да поставите каймата с тиквички, а около нея да разсипете чушките с лютеница. Настъргвате над каймата кашкавал и леко затопляте ястието във фурна до разтапяне на кашкавала.

Виж още