Печено пене с пармезан и пилешко

Рецепта: KitchenStoriesSofia.com. Снимкa: Buzzfeed.com

Пастата не винаги е най-вкусна в класическия й сварен вариант. Печеното пене е един добър начин да разнообразите приготвянето и консумирането на паста. Вкусът става още по-наситен, а е и бързо и лесно.

  1. Загрейте фурната до 200° C.

  2. Сварете пастата в продължение на 10 минути, след това изцедете. 

  3. В друга тенджера в малко олио (или шафран) сгответе пилешките гърди до готовност. Добавете доматения сос към гърдите, след това свареното пене и разбъркайте, докато пастата се покрие със сос. Добавете сол и черен пипер на вкус. 

  4. Изсипете половината от пенето в намазана с олио правоъгълна тавичка. Поръсете равномерно с 1 чаша сирене моцарела, 1/2 чаша пармезан, 1/8-ми чаша босилек. Разпределете останалата половина на пастата отгоре. Поръсете с останалото сирене и босилек. 

  5. Пече се в продължение на 20 минути, изважда се и се поръсва веднага с допълнително сирене пармезан и пресен босилек. Сервирайте топло и се наслаждавайте!

Виж още