Пилешки пържоли с вкусна заливка

Снимка: recipegirl.com

Заливката ще придаде още по-приятен вкус на пилешкото месо.

  1. Загрейте 2 супени лъжици зехтин и половината масло в голям тиган на средна температура.

  2. Докато зехтинът и маслото се нагряват, смесете 1 ч.ч. брашно, чесъна на прах, червения пипер, сол и черен пипер в средна купа, разбъркайте и оставете настрани.

  3. В отделна купа смесете яйцето и водата и разбъркайте.

  4. Подправете пържолите със сол и черен пипер. Оваляйте всяка пържола в брашнената смес, след това в яйцето и след това отново в брашнената смес.

  5. Сложете пържолите в тигана, като ви съветвам първо да сложите две, след което останалите две.

  6. Гответе пържолите в продължение на 3-4 минути от едната страна или докато станат златисто кафяви. След това обърнете от другата страна и продължете готвенето за още 4 минути.

  7. Прехвърлете пържолите в чиния или върху хартия за печене и покрийте с фолио.

  8. В същия тиган добавете останалото масло и поръсете с останалото брашно. Разбъркайте заедно в тигана и гответе до златисто.

  9. Бавно изсипете пилешкия бульон, разбърквайте и гответе докато се сгъсти. 

  10. Добавете и млякото и разбърквайте докато получите гладка и гъста смес. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

  11. Сервирайте пържолите, като ги залеете с топлия сос.

Виж още