Пържоли на фурна с мед и горчица

Лесни, но вкусни свински вратни пържоли. 

  1. Направете тънки шахматни ивици върху двете страни на пържолите, но внимавайте да не ги срежете.

  2. Овкусете всяка пържола от двете страни с една щипка сол и една черен пипер. Оставете пържолите така да престоят минимум 2 часа в хладилника.

  3. Минута преди да изпечете пържолите, сложете в чаша зехтина, меда и горчицата. Разбъркайте добре до еднородна смес. С получения сос намажете пържолите от двете страни.

  4. Сложете пържолите в подходяща тава, в която изсипете 1 ч. ч. бира (или вода). Печете на 200°C до готовност. Обърнете пържолите поне 2-3 пъти, за да се изпекат равномерно и добре и от двете страни.

  5. Забележка: през цялото време в тавичката трябва да има малко бира (или вода), за да не загорят пържолите. Ако се наложи, добавете малко от една от двете течности. 

  6. Снимка: Георги Цонев

Виж още