Пържоли на фурна с мед и горчица

Снимка: Георги Цонев

Лесни, но вкусни свински вратни пържоли. 

  1. Направете тънки шахматни ивици върху двете страни на пържолите, но внимавайте да не ги срежете.

  2. Овкусете всяка пържола от двете страни с една щипка сол и една черен пипер. Оставете пържолите така да престоят минимум 2 часа в хладилника.

  3. Минута преди да изпечете пържолите, сложете в чаша зехтина, меда и горчицата. Разбъркайте добре до еднородна смес. С получения сос намажете пържолите от двете страни.

  4. Сложете пържолите в подходяща тава, в която изсипете 1 ч. ч. бира (или вода). Печете на 200°C до готовност. Обърнете пържолите поне 2-3 пъти, за да се изпекат равномерно и добре и от двете страни.

  5. Забележка: през цялото време в тавичката трябва да има малко бира (или вода), за да не загорят пържолите. Ако се наложи, добавете малко от една от двете течности. 

  6. Снимка: Георги Цонев