ризото с гъби

здравословно ризото 

  1.  Нарежете гъбите на четвъртинки и лука на ситно. Загрейте зехтина и задушете гъбите докато си променят цветя и ги дръпнете настрани.Задушете лука и моркова след като омекнат добавете ориза, забъркайте за 2 -3 мин и добавете бяло вино. Бъркайте докато виното се изпари почти изцяло. Започнете да добавяте горещ бульон към ориза, на малки порции , като бъркате непрекъснато, така ориза се готви постепенно и става кремав без да се добавя излишно  масло и брашно.Когато ориза е на на половина сварен , след 10-12 мин добавете гъбите и продължете да бъркате и да добавяте бульон. След като ориза е почти готов спрете да добавяте течност и разбъркайте за още 2-3 мин.  Сварете от огуня и добавете настъргания кашкавал.  

Виж още