Салата с кус-кус, фенел и грилован лимон

Рецепта: KitchenStoriesSofia.com. Снимка: food52.com

Една по-различна, екзотична рецепта за салата.

  1. Сложете вода до средата на тенджерата (около 300 мл.), добавете щипка сол и оставете да заври. Изсипете кус-куса в голяма купа, след което добавете врящата вода и я покрийте с фолио или капак. Оставете да кисне 10 минути, докато кус-кусът абсорбира цялата вода.

  2. В същото време загрейте фурната до 180°C. Нарежете на тънки парчета лимона и го поставете във фурната за 5-10 минути, докато краищата започнат да омекват.

  3. Нарежете на едро фенела и ментата.

  4. Разкрийте кус-куса и разбъркайте с вилица, след това добавете ментата и фенела. 

  5. Прибавете и горещите печени лимонови резенчета, полейте със зехтин и сервирайте салатата охладена.