Салата с пиле, спанак и ябълки

Снимка: tablespoon.com

Страхотна салата, която дори може да мине за основно ястие :)

  1. В голяма купа комбинирайте нарязаните на кубчета ябълки, лука, зехтина, лимоновия сок, меда и магданоза. Овкусете със сол и разбъркайте добре. 

  2. Сгорещете олиото в дълбок съд. 

  3. Овкусете нарязаните на продълговати парчета пилешки гърди с малко сол и черен пипер. Потопете отделните парчета пиле в разбитите яйца, а след това и в галетата. 

  4. Поставете всяко парче в горещата мазнина, докато стане златисто кафяво от всички страни. След това ги слагайте върху хартия, която да поеме излишната мазнина. 

  5. В чинията, в която ще сервирате, направете канапе от спанак, отгоре поставете панираните парчета пиле, след което добавете продуктите от купата, които по-рано смесихте. 

Виж още